Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Καυστήρας και τουαλέτες μαζί»-Απαράδεκτη η κατάσταση, όχι άλλο νεκρό παιδί”, αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ Αντώνης Χαροκόπος με αφορμή την καταγγελία για το Ειδικό Σχολείο Πύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

«Κραυγή αγωνίας» υψώνουν εκπαιδευτικοί, γονείς, κάτοικοι και φορείς για το Ειδικό Σχολείο στον Πύργο μετά το τραγικό περιστατικό που κόστιζε τη ζωή στον 11χρονο Βασίλη στις Σέρρες, όταν έγινε έκρηξη στον λέβητα του Δημοτικού Σχολείου.

«Η εικόνα είναι τρομακτική. Ο καυστήρας στο Ειδικό Σχολείο βρίσκεται μέσα στις τουαλέτες, σε έναν χώρο χωρίς εξαερισμό και δίπλα στην αίθουσα που κάνουν μάθημα παιδιά με αναπηρίες. Στο μεταξύ έχει ζητηθεί επανειλημμένα να ελέγξουν τον καυστήρα για να ανάψουν τη θέρμανση καθώς κρυώνουν τα παιδιά κι ακόμα περιμένουν… Ο καυστήρας αυτός είναι πολύ παλιός μέσα στις τουαλέτες ΑμεΑ. Έτσι και εκραγεί καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει; Κάθε χρόνο που λειτουργούσε ο καυστήρας υπήρχε φόβος» τονίζει στο enikos.gr, η Αγαθή Ρηγοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ «Ήλις».

Εξηγεί ότι το Ειδικό Σχολείο μεταφέρθηκε το 2018 σε ένα πολύ παλιό κτίριο, κατασκευασμένο το 1949. Όπως υποστηρίζει, η διευθύντρια του σχολείου έχει στείλει επανειλημμένως έγγραφα στους αρμόδιους φορείς, στον Δήμο και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, προκειμένου να περιγράψει την κατάσταση του σχολείου και να βρεθεί λύση όμως, έως τώρα δεν έχει γίνει κάτι.

Η ίδια είχε αναφερθεί ξανά στα προβλήματα του Ειδικού Σχολείου στις 8 Αυγούστου 2022, αλλά από τότε δεν έχει προχωρήσει τίποτα, όπως λέει.

Η κα Ρηγοπούλου κάλεσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής να επισκεφθεί το σχολείο και να ελέγξει την κατάσταση, έως το σημείο που είναι αρμοδιότητά της. Χθες ειδικό κλιμάκιο πήγε στο σχολείο και όπως περιγράφει στο enikos.gr, έμειναν άναυδοι. Είπαν ότι είναι επικίνδυνο να βρίσκεται στο σημείο, όπου βρίσκεται ο καυστήρας και ετοιμάζουν τη δική τους έκθεση.

Αίτημα των εκπαιδευτικών και των γονέων είναι να μεταφερθεί ο καυστήρας σε έναν άλλον χώρο εκτός σχολείου για να μην κινδυνεύσουν τα παιδιά τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, Αντώνης Χαροκόπος χαρακτήρισε μιλώντας στο enikos.gr «απαράδεκτη την κατάσταση στο σχολείο» και έκανε έκκληση να υπάρξει άμεση παρέμβαση ώστε να δοθεί λύση.

«Όχι άλλο νεκρό παιδί από τέτοιες καταστάσεις» υποστήριξε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ο Δήμος έχει γνώση του προβλήματος και πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι. Είναι απερίγραπτο αυτό που γίνεται. Χρειάζεται άμεση παρέμβαση».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠOMAμεΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Πύργου, Π. Αντωνακόπουλο και τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Α. Καρατζά η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, αναδεικνύει ένα χρόνιο πρόβλημα, όπως υπήρξε ενημέρωση από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και Πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, Γονέων & Κηδεμόνων Π.Ε. Ηλείας «ΗΛΙΣ», που αφορά την ύπαρξη, στον ίδιο χώρο, του καυστήρα πετρελαίου και των τουαλετών που χρησιμοποιούν οι μαθητές με αναπηρία στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείου Πύργου.


Ροή ειδήσεων

Advertisement