Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Έφτασε η ώρα – Ο Προμηθέας υποδέχεται (19:15) τον Απόλλωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μοναδικό στόχο τη νίκη Προμηθέας και Απόλλωνας θα αναμετρηθούν σήμερα (19:15) στο “Δ. Τόφαλος”, για την 9η αγωνιστική της Basket League. Μία αναμέτρηση με μεγάλο πατρινό ενδιαφέρον που αναμένεται να δώσει χαρά και πολλές καλές μπασκετικές στιγμές στους φιλάθλους που θα βρεθούν σήμερα στο “Δ. Τόφαλος” για να ενισχύσουν τις ομάδες τους, αλλά κυρίως στους Πατρινούς που θέλουν να παρακολουθήσουν έναν σημαντικό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων.

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή της σεζόν οι προβλέψεις θα ήταν διαφορετικές με το Προμηθέα να ήταν το φαβορί της αναμέτρησης, ωστόσο αυτή τη χρονική στιγμή ο Απόλλωνας δείχνει να είναι πιο φορμαρισμένος και παρά την αποχώρηση του Τέιλορ να είναι έτοιμος να διεκδικήσει την πρώτη του νίκη μακριά από την Περιβόλα.

Από την άλλη η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου θέλει να σπάσει το αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών που μετρά και να πάρει το τοπικό ντέρμπι και συγχρόνως να μπορέσει να αναρριχηθεί βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά για τις επόμενες δύσκολες αναμετρήσεις της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ας δούμε όμως την μέχρι τώρα πορεία των δύο αντιπάλων με τον Προμηθέα να έχει αρχίσει τη σεζόν με δύο νίκες, αλλά στη συνέχεια χάνει κατά σειρά από τον Κολοσσό, τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις από αυτές τις τέσσερις ήττες σημειώθηκαν με διαφορές μέχρι πέντε πόντων, αφού οι Προμηθείς μόνο κόντρα στον Ολυμπιακό δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν τη νίκη.

Σε ότι αφορά τώρα την ομάδα του Νίκου Βετούλα έχει σημειώσει και τις τρεις νίκες στην έδρα της, ενώ μακριά από αυτήν έχει ρεκόρ 0-3. Συγκεκριμένα ο Απόλλωνας έχει χάσει από την ΑΕΚ, τον Άρη και τον Ιωνικό για να φτάσει τις οχτώ διαδοχικές, εκτός έδρας ήττες στην Basket League. Η τελευταία νίκη της μακριά από το γήπεδο της ήταν εκείνη που σημείωσε στις 30 Ιανουαρίου πέρυσι κόντρα στον Ιωνικό (82-96).

Ν. ΓΚΙΚΑΣ: “ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ”
Ο αρχηγός του Προμηθέα Νίκος Γκίκας δήλωσε για το σημερινό αγώνα: “Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την πόλη. Από την αρχή θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρέμενοι ώστε να φτάσουμε στη νίκη”.

Κ. ΤΖΑΜΑΚΟΣ: “ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ”

Ο συνεργάτης του Νίκου Βετούλα, ο Κώστας Τζαμάκος, δήλωσε: «Είναι ένα τοπικό ντέρμπι, ωστόσο εμείς το αντιμετωπίζουμε, όπως όλα τα παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Για εμάς είναι απώλεια η απουσία του Τέιλορ, ωστόσο έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες της ομάδας μας».

Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Το συγκεκριμένο παιχνίδι εκτός από την ιδιαιτερότητα του τοπικού ντέρμπι, έχει και άλλη μία αυτή των πάγκων. Πιο  συγκεκριμένα Νίκος Βετούλας και Γιάννης Χριστόπουλος έχουν κάτσει και στους δύο πάγκους, κάτι που κάνει πιο συναισθηματικό το σημερινό αγώνα. Επίσης ο Κώστας Ντούβας και Κώστας Ρακιντζή που είναι στο τεχνικό επιτελείο του Προμηθέα και Απόλλωνα, αντίστοιχα, έχουν κάτσει και στους αντιπάλους πάγκους.

Κάτι που έχει γίνει και με τον Γιώργο Μπόγρη, ο οποίος έχει φορέσει στο παρελθόν την φανέλα του Προμηθέα, αλλά σήμερα θα αγωνισθεί με τον Απόλλωνα στο “Δ. Τόφαλος”.

ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΓΙΑ ΓΙΑΝΓΚ
Ο Τζο Γιανγκ αναμφίβολα είναι το βαρόμετρο της επίθεσης του Προμηθέα, ωστόσο ο Αμερικανός είχε τραυματιστεί στον αστράγαλο στο ματς με την ΑΕΚ και δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τους Λόντον Λάιονς την περασμένη Τρίτη.

Θεωρητικά ο Γιανγκ μπορεί να αγωνισθεί, αλλά θα είναι καθαρά στην ευκαιρία του Γιάννη Χριστόπουλου, αν θα τον χρησιμοποιήσει σήμερα ή θα επιλέξει να τον προφυλάξει εν όψει της συνέχεια των υποχρεώσεων.

ΧΩΡΙΣ ΤΕΪΛΟΡ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ
Ο Νίκος Βετούλας στο σημερινό παιχνίδι δεν θα έχει, όπως και στη συνέχεια του πρωταθλήματος στη διάθεσή του, τον Ράιαν Τέιλορ ο οποίος έχει αποχωρήσει από την ομάδα. Ωστόσο και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Κολοσσό ο Πατρινός τεχνικός έπαιξε για μεγάλο αρκετό διάστημα χωρίς τον παίκτη, οπότε έχει κάνει τις δοκιμές του προκειμένου να καλύψει το κενό.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ
Η φετινή αγωνιστική περίοδος είναι η τρίτη που συμμετέχουν μαζί στην Basket League οι δύο πατρινές ομάδες. Ο Προμηθέας σε αυτή την μικρή ιστορία υπερισχύει με 4/4 στις σεζόν 2016-17 και 2021-22, φτάνοντας μάλιστα στην επικράτηση τρεις φορές με διψήφιες διαφορές. Εξαίρεση αποτέλεσε μόνο το πρώτο παιχνίδι που έδωσε ως γηπεδούχος, στην περίοδο 2016-17, όταν επικράτησε με 65-58.

Στο αντίστοιχο παιχνίδι της περασμένης σεζόν που έγινε στη 18η αγωνιστική, ο Προμηθέας έφτασε με άνεση στη νίκη με 80-60. Τον είχαν οδηγήσει οι Τζεράι Γκραντ (21π, 10/11δ, 8ρ.), Αμπντούλ Γκάντι (15π, 3/3δ, 3/4τρ.) και Δημήτρης Αγραβάνης (11π, 10ρ, 5/5δ.). Για τον Απόλλωνα Carna είχαν ξεχωρίσει οι Τρε ΜακΛίν (16π, 4/6τρ.) και Γιώργος Μπόγρης (13π, 8ρ.).

Όλα αυτά βέβαια ανήκουν στο στατιστικό κομμάτι των αναμετρήσεων των δύο πατρινών ομάδων, αφού κάθε παιχνίδι μεταξύ των συγκεκριμένων αντιπάλων έχει μεγάλο ενδιαφέρον, όπου θα επιδιώξουν τη νίκη Προμηθέας και Απόλλωνας όχι μόνο για τους βαθμούς, αλλά και για το γόητρο.
Ευχή όλων σήμερα να βγει κερδισμένο πάνω απ’ όλα το πατραϊκό μπάσκετ και οι φίλοι του αθλήματος που θα βρεθούν στο “Δ. Τόφαλος” ανεξάρτητα από το ποια ομάδα θα υποστηρίξουν.

* Η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ, ενώ για μαθητές και φοιτητές η τιμή διαμορφώνεται στα 7 ευρώ.

 

ΑΜΑΛΙΑ ΛΑΛΙΩΤΗ


Ροή ειδήσεων

Advertisement