Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αυξημένη… «επιτήρηση»-Από τις αστυνομικές δυνάμεις σε περιοχές της Αχαϊας, όπου διαμένουν ρομά

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην Πάτρα, για το ενδεχόμενο συγκεντρώσεων ρομά και την αποφυγή κινητοποιήσεων διαμαρτυρίες.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης, έχει δώσει σαφή εντολή σε όλες τις υπηρεσίες να είναι σε επιφυλακή και να υπάρχει παρακολούθηση συγκεκριμένων σημείων στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, ώστε να τερματιστούν έγκαιρα πριν ξεκινήσουν συγκεντρώσεις και πορείες ρομά, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν έκτροπες ενέργειες και επεισόδια.
Αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούν περιοχές κοντά στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου, στην Ακτή Δυμαίων, στην περιοχή των Βραχνεΐκων, στα Σαγεϊκα κ.α.
Ακόμη ένστολοι έχουν λάβει εντολή να ενημερώνουν για τυχόν κινητοποίηση Ρομά στον καταυλισμό των Σαγεΐκων.

ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ

Εμπρησμοί σε κάδους απορριμμάτων καταγράφηκαν τη νύχτα της Πέμπτης στην Πάτρα. Τρεις κάδοι τυλίχθηκαν στις φλόγες, μετά από φωτιά που έβαλαν άγνωστοι.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Γλαύκου, ενώ οι άλλες δύο σε κάδους στην Ακτή Δυμαίων. Η Αστυνομία μετέβη στα σημεία και διερεύνησε εάν υπάρχουν συγκεντρωμένα άτομα στο σημείο, χωρίς να εντοπίσει το παραμικρό. Ωστόσο, επειδή η κατάσταση είναι τεταμένη σε πανελλαδικό επίπεδο υπάρχει αγωνία και αυξημένη επαγρύπνηση.

Χ. ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ: «Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας ερωτηθείς από την «Γ» για το περιστατικό τόνισε πως «πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν. Εμείς, ευχόμαστε ο 16χρονος σύντονα να επανέλθει στην οικογένειά του, όπως επίσης και οι συνάδελφοι που έχουν τραυματιστεί. Είναι απαραίτητο να πρυτανεύσει η ηρεμία και η ψυχραιμία. Η Δικαιοσύνη έχει πλήρη γνώση όλων των στοιχείων ώστε να μπορέσει να αποφανθεί για την υπόθεση».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement