Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Ποιοι ευρωβουλευτές ερευνώνται μαζί με την Εύα Καϊλή για χρηματισμό από το Κατάρ

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς συγκλονίζει την Ευρώπη με χρηματισμό στελεχών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το Κατάρ.

Η υπόθεση φαίνεται πως πλήττει σε πολιτικό επίπεδο την Ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών. Σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ, εκτός από την Εύα Καϊλή η οποία έχει προσαχθεί από τις βελγικές Αρχές, για την ίδια υπόθεση ανακρίνεται και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, αλλά και η συνάδελφός του, Μαρί Αρενά – και οι δύο από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών.

Οι πληροφορίες για την Εύα Καϊλή

Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα L’ Echo, σακούλες με χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι της αντιπροέδρου της Ευρωβουλής Εύας Καϊλή, η οποία διανυκτέρευσε σε κελί.

«Έπειτα από 16 έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, πέντε άτομα συνελήφθησαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες και άλλα δύο στην Ιταλία, ως ύποπτα για διαφθορά από το Κατάρ εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία ανακοίνωσε αυτές τις συλλήψεις γύρω στο μεσημέρι της Παρασκευής», επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από την εφημερίδα Le Soir και το περιοδικό Knack.

«Είναι μια πραγματική βόμβα που μόλις έσκασε στην καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας», σημειώνεται στο δημοσίευμα, ενώ γίνεται λόγος και για σύλληψη ενός ακόμη συγγενικού προσώπου της κ. Καϊλή. Ο πατέρας της αντιπροέδρου της Eυρωβουλής Εύας Καϊλή συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα», τονίζεται επίσης.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή συνελήφθη και ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της L’Echo, η ευρωβουλευτής συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, που αποτελεί τον μόνο τρόπο για να παρακαμφθεί η βουλευτική ασυλία που έχει. «Μετά τις πρώτες συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής και την κατάσχεση 600.000 ευρώ σε μετρητά, οι ανακριτές συνέλαβαν τον πατέρα της κ. Καϊλή, ο οποίος είχε επίσης μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα και βρισκόταν σε διαδικασία μετακίνησης, αφού είχε προειδοποιηθεί για την έρευνα από συνεργούς, εκτιμούν οι ανακριτές», αναφέρει η L’ Echo.


Ροή ειδήσεων

Advertisement