Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Στοίχημα

Τίτλος: Τα βλέπω όλα… μπλε

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκάθαρα πράγματα: Ούτε που το έβλεπα να έρχεται αυτό που έγινε χθες με τη Βραζιλία. Έλεγα ναι μεν θα τη δυσκολέψει η Κροατία, όμως θα βρει τον τρόπο να περάσει. Κι όμως οι καθόλου φαντεζί Κροάτες είναι για δεύτερο σερί Μουντιάλ στα ημιτελικά και ποιος ξέρει τί θα δούμε ακόμα…

Αναλυτικά εδώ οι διασταυρωσεις μουντιαλ

Γράφει ο Κωστής Μητσέας

Ευρωπαϊκή ντερμπάρα ο τελευταίος χρονικά προημιτελικός. Η Αγγλία έρχεται σε αυτό το ματς ως αήττητη στη διοργάνωση. Εντυπωσιακό -αλλά και λίγο παραπλανητικό- το ξεκίνημα με το Ιράν, προβληματισμός στο 0-0 με τις ΗΠΑ, έδειξε την ανωτερότητά της με δύο τριάρες κόντρα σε Ουαλία και Σενεγάλη. Κρατάω την επιθετική της πολυφωνία τη στιγμή που ο αρχηγός-ηγέτης-βασικός σέντερ φορ της, Χάρι Κέιν έχει σημειώσει μόλις 1 γκολ κι ας βρίσκεται μέσα σε αρκετά ακόμα. Αμυντικά δεν μου λένε κάτι τα «λευκά» παθητικά στα τρία τελευταία ματς. Ούτε κόντρα σε κάποιο μεγαθήριο δοκιμάστηκε, ενώ άμυνα με δίδυμο Μαγκουάιρ-Στόουνς, συγνώμη αλλά δεν μπορώ να την έχω σε μεγάλη εκτίμηση.

Η Γαλλία από την άλλη έχει βγάλει εικόνα υπεροχής σε όλα τα ματς που την ενδιέφεραν. Βγάζω εκτός την αδιάφορη-ανώδυνη ήττα από την Τυνησία την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Στην πρεμιέρα, γύρισε για… πλάκα το προβάδισμα που πήρε η Αυστραλία, κόντρα στη Δανία ανταπεξήλθε με αντίπαλο που αμυνόταν μαζικά και σε ματς που πήγε να… στραβώσει στο 1-1, ενώ με την Πολωνία στους «16» έδειχνε σε όλο το παιχνίδι πως είναι διαφορετική κλάση. Σε αντίθεση με την Αγγλία, ο δικός της σούπερ-σταρ, ο Εμπαπέ, την έχει πάρει από το… χέρι στο σκοράρισμα. Η εστία της έχει παραβιαστεί σε όλα τα ματς. Αφύσικο, γιατί και πολλές φάσεις δεν δέχεται, αλλά και καλό τερματοφύλακα έχει. Πάντως, το θεωρώ και λίγο συγκυρία αν θυμηθούμε τα γκολ. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως ούτε αυτή έχει δοκιμαστεί με κάποιο μεγαθήριο.

Πρώτο δυνατό τεστ, λοιπόν, για τις δύο ομάδες. Ζόρικο ματς θα είναι και σωστά βλέπω στο σετ υψηλές αποδόσεις και από τις δύο πλευρές. Εξίσου σωστά -στα δικά μου μάτια- είναι έστω και έτσι φαβορί η Γαλλία. Οι παίχτες της είναι πιο έμπειροι σε τέτοιες καταστάσεις από τους Σάκα, Φόντεν, Ράις κλπ, αλλά και ένα κλικ πιο ποιοτικοί. Θα πάω με τους «μπλε» και σε παραπλήσια απόδοση να βρει δίχτυα ο Εμπαπέ.

 

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement