Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Αυτό είναι το σπίτι της Εύας Καϊλή που οι βελγικές Αρχές έκαναν φύλλο και φτερό

Δημοσιεύθηκε

στις

Έφοδο σε 17 σπίτια έκανε την Παρασκευή η βελγική αστυνομία στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου διαφθοράς με τη συμμετοχή νυν και πρώην στελεχών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ένα από αυτά βρισκόταν μόλις 100 μέτρα μακριά από το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου και ανήκει στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Η Ελληνίδα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμπεριλαμβάνεται στα άτομα που κατηγορούνται για διαφθορά προς όφελος του Κατάρ και πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το βελγικό Τύπο η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ φέρεται να πιάστηκε επ’ αυτοφώρω στο πλαίσιο των ερευνών της εισαγγελίας του Βελγίου για διαφθορά και δωροδοκία ευρωπαίων αξιωματούχων από το κράτος του Κατάρ.

Στη γειτονιά της Καϊλή
Μάλιστα, αυτό που σόκαρε τους αστυνομικούς ήταν το γεγονός ότι το σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από την είσοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο πλαίσιο της συντονισμένης επιχείρησης των βελγικών Αρχών πραγματοποιήθηκαν τέσσερις προσαγωγές ευρωπαίων αξιωματούχων: του προέδρου της διεθνούς ομοσπονδίας συνδικάτων, ενός πρώην ευρωβουλευτή της ομάδας των Σοσιαλιστών και του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Χιλιάδες ευρώ σε διαμέρισμα
Σύμφωνα με την εισαγγελία του Βελγίου, μόνο σε ένα διαμέρισμα βρέθηκαν 600.000€ σε τσάντες, κάτι που δείχνει ότι το κύκλωμα της διαφθοράς μπορεί να έχει αποκομίσει πολύ υψηλά ποσά από το Κατάρ.

Το ευρωκοινοβούλιο όμως ήδη έβραζε για τη χώρα του Περσικού Κόλπου και το λόμπι του Κατάρ με το μουντιάλ να στρέφει τους προβολείς της διεθνούς κοινότητας στους 6.5000 νεκρούς στα εργοτάξια των γηπέδων που κατασκευάστηκαν για το παγκόσμιο κύπελο.

Η Καϊλή στο Κατάρ
Η Εύα Καϊλή είχε βρεθεί στο Κατάρ και είχε συναντηθεί με κυβερνητικούς παράγοντες της χώρας. Λίγες ημέρες μετά όμως, θα άφηνε άπαντες άφωνους στο ευρωκοινοβούλιο μιλώντας για κράτος πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα.

«Σήμερα το παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ είναι η απόδειξη του πως η αθλητική διπλωματία μπορεί οδηγήσει σε μια ιστορική μετεξέλιξη ενός κράτους με μεταρρυθμίσεις που εμπνέουν τον αραβικό κόσμο. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας είπε ότι το Κατάρ είναι πρωτοπόρος στα εργασιακά δικαιώματα» είχε δηλώσει η Εύα Καϊλή.


Ροή ειδήσεων

Advertisement