Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κάντε κάτι, θα πλημμυρίσουμε πάλι-Φωνή απόγνωσης από τους πλημμυροπαθείς της Ακτής Δυμαίων, με κατάθεση καταγγελίας, για «πλήρη αδιαφορία» των αρχών, στην Εισαγγελία Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ
Έναν χρόνο και πλέον μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες της 30ης Νοεμβρίου 2021, που έπληξαν το νότιο παραθαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας, οι πληγέντες κάτοικοι της Ακτής Δυμαίων, έχουν περιέλθει σε απόγνωση από την αδράνεια των αρχών, φοβούμενοι αυτόν τον χειμώνα τα χειρότερα.

Mε αναφορά που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πατρών καταγγέλλουν «πλήρη αδιαφορία», ως προς τη μη καταβολή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων και τη μη αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής τους.
Συγκεκριμένα, στην καταγγελία – αναφορά του Εκπολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Ιτεών Πάτρας (Κατοίκων και Περιοίκων Εργατικών Κατοικιών), αναφέρονται, εκτός άλλων, τα εξής: «Στις 30/112/21, στην περιοχή των Ιτεών, και όχι μόνο, έλαβαν χώρα έντονα καιρικά φαινόμενα, κατά τη διάρκεια των οποίων απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές και προκλήθηκαν πρωτοφανείς και ανυπολόγιστες καταστροφές σε επιχειρήσεις και οικίες ανθρώπων που εδρεύουν επί της Ακτής Δυμαίων. Μετά από ένα έτος οι αρμόδιες αρχές, εκτός από την καταγραφή των ζημιών, δεν έχουν προχωρήσει σε καμία παρέμβαση έτσι ώστε να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα και οι συμπολίτες μας δικαίως ανησυχούν ότι μπορεί να έχουμε τα ίδια και φέτος.
Ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση, με θέμα τις καταστροφές που έγιναν στην περιοχή μας και τα μέλη αποφάσισαν ότι πρέπει να σας καταγγείλουμε την πλήρη αδιαφορία των αρχών, και σας ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας, ώστε να κινητοποιήσετε τους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια, Δήμο, Κτηματική Υπηρεσία) όπου αυτοί ευθύνονται, να προβούν στις ανάλογες πράξεις για να θωρακίσουν την περιοχή μας, π.χ. σωστή λειτουργία αντλιοστασίων, καθαρισμός φρεατίων, κακοτεχνίες στην οδό Ακτή Δυμαίων, να γίνουν μελέτες για το παραλιακό μέτωπο και ό, τι άλλο χρειάζεται για αντιπλημμυρικά έργα, για να μην θρηνήσουμε συνάνθρωπο μας».

«ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ»

«Από την επόμενη μέρα των πλημμυρών και μέχρι σήμερα, για πάνω από έναν χρόνο, δεν έχουν ακουμπήσει τίποτα», τονίζει μιλώντας στη «Γ» ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Ιτεών Πάτρας (Κατοίκων και Περιοίκων Εργατικών Κατοικιών) Γιάννης Καραβανίδης.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι υπάρχει η (συνήθης) αλληλοεπίρριψη ευθυνών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο ένας λέει ότι είναι αρμοδιότητα του Δήμου, ο άλλος ότι είναι της Περιφέρειας και ο άλλος ότι είναι της Κτηματικής Υπηρεσίας. Εγώ ξέρω ότι μέχρι το δρόμο η ευθύνη είναι του Δήμου, ο δόμος είναι της Περιφέρειας και η παραθαλάσσια περιοχή της Κτηματικής Υπηρεσίας».
Επιπλέον, τονίζει: «Δεν μάς αφήνουν να κάνουμε τίποτα, αλλά κι αυτοί δεν κάνουν τίποτα. Εάν εμείς πάμε να βάλουμε μια πέτρα κοντά στη θάλασσα η Κτηματική Υπηρεσία θα μάς κυνηγήσει. Μιλάμε για πλήρη αδιαφορία. Αλλά ποιος μου λέει εμένα, τώρα που χειμώνιασε, ότι δεν θα ξαναβγεί έξω η θάλασσα και δεν θα ξαναπλημμυρίσουμε;»
Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι κάθε έμπρακτη απάντηση, κάθε έγκαιρη παρέμβαση από τις συναρμόδιες αρχές είναι απολύτως αναγκαία, ώστε να μην ζήσουμε ξανά το περυσινό εφιαλτικό σκηνικό. Και σ’ αυτήν την απευκταία περίπτωση, δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement