Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

La Repubblica για «Qatar Gate»: Σφραγίστηκαν τα γραφεία 4 Ιταλών

Δημοσιεύθηκε

στις

«Σεισμός» έχει προκληθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υπόθεση διαφθοράς αξιωματούχων με την εφημερίδα «La Repubblica» να κάνει λόγο για άλλους 4 Ιταλούς, τα γραφεία των οποίων σφραγίστηκαν στο πλαίσιο των ερευνών για το «Qatar Gate».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σφραγίστηκε το γραφείο της βοηθού της Ευρωβουλευτού, Alessandra Moretti, Federica Garbagnati, η οποία στο παρελθόν είχε συνεργαστεί και με τον φερόμενο ως «εγκέφαλο», Antonio Panzeri.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σφραγίστηκε και το γραφείο του Giuseppe Meroni, ο οποίος έχει παρελθόν ως βοηθός του Panzeri, ενώ τώρα είναι στην υπηρεσία της Λάρα Κόμι.

Giuseppe Meroni

Η τρίτη είναι η Donatella Rostagno, με ειδικότητα στη Μέση Ανατολή και τον αραβικό κόσμο, πρώην συνεργάτης του Panzeri και τώρα της Βελγίδας ευρωβουλευτού ιταλικής καταγωγής, Maria Arena. Και πάνω απ’ όλα, είναι μέλος του ΔΣ της ΜΚΟ «Fight Impunity», η οποία ιδρύθηκε επίσης από τον Panzeri και βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της εισαγγελίας.

Ο τέταρτος είναι ο Davide Zoggia, ένα σημαντικό όνομα της Ιταλικής Αριστεράς πριν από δεκαπέντε χρόνια. Πρώην Ιταλός βουλευτής, πιστός του Pierluigi Bersani (πρώην αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος) και οργανωτικός διευθυντής του Δημοκρατικού Κόμματος κατά τη διάρκεια της γραμματείας του κ. Epifani. Το κινητό του τηλέφωνο κατασχέθηκε, επειδή ζούσε στις Βρυξέλλες σε ένα σπίτι που ανήκε στον Giuseppe Meroni, με τον οποίο μοιραζόταν το ίδιο γραφείο μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες. Ο Zoggia ανήκει στο προσωπικό του Pietro Bartolo αλλά και στο προσωπικό του αρχηγού της ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, Brando Benifei.

enikos.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement