Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μία «ανάσα» από τα Χριστούγεννα-Σήμερα (18.30) το άναμμα του δέντρου στην πλατεία Γεωργίου με μουσική και ξυλοπόδαρους

Δημοσιεύθηκε

στις

Μουσικά σχήματα, ξυλοπόδαροι, σαλτιμπάγκοι, χορωδιακά σύνολα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια θα συνοδεύσουν σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και θα σημάνουν την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων που διοργανώνει για τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου της Πάτρας.

Οι εκδηλώσεις με τίτλο «Χριστούγεννα είναι…», θα ανοίξουν με τις χορωδίες της πόλης και μουσικά σχήματα να στέλνουν σε κάθε γωνιά της Πάτρας το γιορτινό μήνυμα.

Στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου παίρνουν μέρος η Χορωδία του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Πατρών «Η Μέριμνα», η Χορωδία Πάτρας Cantelena, η Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου, η Χορωδία Δωματίου Δημοτικού Ωδείου, η Χορωδία ΑΝΤΗΧΩ και η Φιλαρμονική του Μουσικού Σχολείου της Πάτρας.

Παράλληλα η ομάδα θεάτρου δρόμου X-SALTIBAGOS με Ξυλοπόδαρους, κλόουν, ισορροπιστές, ακροβάτες, ζογκλέρ, μίμους και χορευτές θα δίνει μια ξεχωριστή νότα στη βραδιά.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΝΤΑ

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. Η Χορωδία του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Πατρών «Η Μέριμνα» υπό τη διεύθυνση  του Σέργιου Σοϊλέ θα ερμηνεύσει τα τραγούδια «Τρίγωνα Κάλαντα», «Και του χρόνου», «Κάλαντα Ικαρίας και Κρήτης», «Feliz Navidad». Από τη Χορωδία Πάτρας Cantelena θα ακουστούν «Παραδοσιακά Κάλαντα», «Κάλαντα Χίου», «Ο Μικρός Τυμπανιστής», «Σήμερα Είναι Μια Γιορτή», «E Malama (παραδοσιακό Χαβάης)». Τη διεύθυνση της χορωδία θα έχει η Ελένη Παπαδοπούλου.

Η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών με τη Νίνα Μεταξά στο Πιάνο και σε διεύθυνση Πένης Γιαννοπούλου θα ερμηνεύσει  τα γιορτινά τραγούδια «Άστρο Φωτεινό – Παραδοσιακό Ουγγαρίας», «Σήμαντρα Ηχούν – Παραδοσιακά κάλαντα Γερμανίας», «Το Τραγούδι των Μάγων – Χριστουγεννιάτικα κάλαντα Puerto Rico», «Παραδοσιακά Κάλαντα Πελοποννήσου».

Η Χορωδία Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, υπό τη διεύθυνση της Λίνας Γερονίκου και τη Νίνα Μεταξά στο πιάνο θα βάλει τη δική της «σφραγίδα» στην έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων ερμηνεύοντας το «Μικρό Τυμπανιστή -Simeone Onorati», «Χριστούγεννα – Δημήτρης Σινούρης», «Bashana  Haba‘Ah–Nurit Hirsch» και το «Carol Of The Bells–M.Leontovich».

Τα τραγούδια  «Dona Nobis Pacem–Holy night», «Patapan–Carol of the bells», «Ένα Στέφανι Από κάλαντα», σε διεύθυνση Μέλπως Βικάτου θα ερμηνεύσει η «Χορωδία ΑΝΤΗΧΩ».

Η Φιλαρμονική του Μουσικού Σχολείου της Πάτρας θα δώσει μια άλλη νότα στην πρεμιέρα των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων με την ξεχωριστή ερμηνεία των τραγουδιών  «l Albero Di Natale», «Jingle Bells»,  «White Christmas», «Gli Angeli Del Ciel» και «Silent Night».

ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ακόμη, στο πλαίσιο της ενότητας «Χριστούγεννα είναι…» έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

-Παρασκευή 16/12 – πλατεία Γεωργίου, ώρα 19.00, Σύντομο ορχηστρικό πρόγραμμα από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης»

-Κυριακή 18/12 Patras Santa Bike 2022 σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας, Αφετηρία Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, ώρα 12.00 και τερματισμό στην Πλατεία Γεωργίου. Ποδηλάτες ντυμένοι Άγιο-Βασίληδες θα παρελάσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης δίνοντας έναν χαρμόσυνο τόνο τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Στην αφετηρία θα βρίσκεται και η Δημοτική Μουσική Δήμου Πατρέων

-Τετάρτη 21/12- πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα, ώρα 19.00 Χριστουγεννιάτικες γιορτές από το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού.

-Παρασκευή 23/12 – «Πάνθεον» (Γούναρη 34), ώρα 20.00, Συναυλία με τον Τάσο Πάππα και την Ορχήστρα Δωματίου από το Δημοτικό Ωδείο Πάτρας «Christmas surprise…»

-Τρίτη 27/12 – «Πάνθεον» (Γούναρη 34), ώρα 20.00, Συναυλία – Αφιέρωμα «τρία χρόνια χωρίς τον Θάνο…» με τους Ρίτα Αντωνοπούλου, Θύμιο Παπαδόπουλο, Μανόλη Ανδρουλιδάκη, Μίμη Ντούτσουλη, Γιώργο Κατσίκα και Γιώργο Τσατσούλη.

-Πέμπτη 29/12 και Παρασκευή 30/12- Δημοτική Βιβλιοθήκη (Μαιζώνος 110), ώρα 10.30 – 12.00, «Πρωτοχρονιάτικες ιστορίες» αφήγηση παραμυθιών και δημιουργίες παιδιών.

Επίσης, από αύριο η Δημοτική Μουσική θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικες παρελάσεις σε πρώην καλλικρατικούς Δήμους, γειτονιές της πόλης και στο κέντρο, ενώ την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς Σάββατο θα ακουστούν κάλαντα από τους Συλλόγους στην πλατεία Γεωργίου.

 

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement