Σάββατο 25 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ασφυξία» στην Παιδιατρική του Π.Γ.Ν.Π.-Έκλεισε τις πύλες εισαγωγών λόγω υπερπληρότητας, με έγγραφο σε ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΕΚΕΠΥ από τον Διευθυντή της Κλινικής,  Γ. Δημητρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΗΣ ΤΕΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Για το αδιαχώρητο στην Κλινική με την πλειονότητα των νοσηλευομένων να είναι βρέφη με βρογχιολίτιδα, κάνει λόγο η Καθηγήτρια Παιδιατρική και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής Αναστασία Βαρβαρήγου, επισημαίνοντας ‘ότι «πολλά παιδιά με ηπιότερα συμπτώματα τα στέλνουμε για κατ΄ οίκον. νοσηλεία για να υπάρχουν κλίνες στις εφημερίες».

 Στα ερωτήματα της «Γ» Πόσα παιδιά νοσηλεύονται συνολικά, ποιας ηλικίας πέραν των βρεφών, αν η βρογχιολίτιδα οφείλεται στον ιό RSV, πόσα τα περιστατικά covid-19 και αν έχει κάνει την εμφάνισή του ο στρεπτόκοκκος, η κ. Βαρβαρήγου απαντά: « Είναι γεγονός ότι η πλειονότητα των νοσηλευομένων παιδιών, 18 είναι βρέφη έως 12 μηνών, πάσχοντα από βρογχιολίτιδα που εισάγονται γιατί η βρογχιολίτιδα χρειάζεται παροχή οξυγόνου.

Για την βρογχιολίτιδα δεν ευθύνεται μόνος ο RSV αλλά πολλοί εκ των ιών του αναπνευστικού, όπως ο ιός της ινφλουέντσας, παραϊνφουέντσας, αδενοϊός κ.α. οι οποίοι ιοί προσβάλουν τα βρογχιόλια (μικροί σωλήνες οι οποίοι μεταφέρουν τον αέρα στους πνεύμονες). Η μόλυνση λοιπόν των βρογχιολίων από τους πιο πάνω ιούς, προκαλεί οίδημα με αποτέλεσμα να μπλοκάρονται τα βρογχιόλια και να δυσχεραίνει την αναπνοή.

Τρία με τέσσερα βρέφη με βρογχιολίτιδα νοσηλεύονται στην ΜΕΘ. Η μέση ηλικία των υπόλοιπων παιδιών είναι 3-5 ετών με διάφορες ιώσεις καθότι αυτή την εποχή κυκλοφορούν πολλοί αναπνευστικοί ιοί με ευρεία έκταση που συμπεριλαμβάνουν από κοινούς ιούς, τον συγκυτιακός ιός (Respiratory Syncytial Virus, RSV) με επιστέγασμα τον πανδημικό κορωνοϊό και μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα τόσο της ανώτερης αναπνευστικής οδού όσο και της κατώτερης αναπνευστικής οδού των οποίων η βαρύτητα ποικίλει. Από την covid -19 νοσηλεύουμε 4 παιδιά».

ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΟΥ

Πολλαπλά κρούσματα στρεπτόκοκκου. Αναμένονται pcr τεστ για γρίπη και στρεπτόκοκκο

Πέραν του τεστ PCR για την ανίχνευση της covid-19 που χρησιμοποιείται στα εξωτερικά ιατρεία του ΠΓΝΠ για τα παιδιά η Καθηγήτρια Βαρβαρήγου μας ενημερώνει ότι « εισηγήθηκα στον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δημήτριο Μπάκο την προμήθεια τεστ PCR για την ανίχνευση γρίπης και στρεπτόκοκκου καθότι υπάρχει πληθώρα περιστατικών στρεπτόκοκκου πλην όμως με ήπια συμπτώματα -ευτυχώς δεν αντιμετωπίσαμε βαριά περιστατικά – ώστε να γίνεται άμεσα η ανίχνευση από τι πάσχουν τα παιδιά και να υπάρχει ο ανάλογος επιμερισμός των εισαγωγών ανάλογα με την νόσο του παιδιού». Στο ερώτημα γιατί δεν συμπεριελήφθη και τεστ ανίχνευσης RSV, η ίδια απάντησε ότι ο έλεγχος γίνεται άμεσα από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής με υπεύθυνη την Καθηγήτρια Μικροβιολογίας, Φωτεινή Παληογιάννη.

 Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:

«Διαθέτουμε μόνο 27 κλίνες, λόγω ενεργειακής αναβάθμισης»

Με ερώτημα στον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής, ΜΕΝ Νεογνών και ΜΕΘ Παίδων. Καθηγητή Παιδιατρικής και Νεογνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών Γαβριήλ Δημητρίου, Γιατί η Παιδιατρική έκλεισε τις πύλες εισαγωγών με μόνον 27 νοσηλευόμενα παιδιά, ενώ διαθέτει δυναμική 60 κλινών, διευκρινίζει: «Αυτή τη στιγμή έχουμε δυναμική μόνον 27 κλινών γιατί στην Α’ Πτέρυγα γίνεται ενεργειακή αναβάθμιση, άρα δεν μπορούμε να νοσηλεύσουμε ούτε μισό περιστατικό παραπάνω. Με βάση την υπάρχουσα κατάσταση απέστειλα έγγραφο το Σάββατο σε ΕΚΑΒ /ΕΚΕΠΥ να μην μεταφέρουν κανέναν παιδί στην Παιδιατρική. Ελπίζω έως το τέλος αυτής της εβδομάδας να έχουν περατωθεί οι εργασίες της αναβάθμισης αν και επείκεινται οι ίδιες εργασίες στην Πτέρυγα που λειτουργεί τώρα»

  1. M. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ

«Συρροή από μεταδιδόμενες νόσους»

Για κατάσταση στα όρια του μη διαχειρίσιμου στο Καραμανδάνειο κάνει λόγο η Διευθύντρια της Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Μαρία Ηλιοπούλου.

«Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει» δηλώνει στην «Γ» η Διευθύντρια Παιδιατρικής Καραμανδανείου και εξηγεί: «Υπάρχει πραγματική συρροή περιστατικών. Στο πλαίσιο αυτό, λόγω προσέλευσης πληθώρας παιδιών και μάλιστα με την πρόσθετη επιβάρυνση της ανομοιογένειας των νοσημάτων τίθεται αυτόματα θέμα χωροταξικό. Για να γίνει σαφές αυτή την στιγμή, νοσηλεύουμε 24 παιδιά εκ των οποίων τέσσερα με μηνιγγίτιδα –που όπως γνωρίζετε πρόκειται για μεταδοτική και σοβαρή νόσο- και παράλληλα οκτώ βρέφη με βρογχιολίτιδες και παιδιά με ποικίλες αναπνευστικές ιώσεις. Και τίθεται το ρητορικό ερώτημα :Είναι δυνατόν να βρίσκονται υπό αυτές τις συνθήκες ταυτόχρονα ξεχωριστά δωμάτια για τα παιδιά, ώστε να μην υπάρξει αλληλομόλυνση από τις διαφορετικές μεταδιδόμενες νόσους που πάσχει το καθένα από αυτά; Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει στα πλαίσια του εφικτού αυτή η δυνατότητα. Προς τούτο χαρακτήρισα την κατάσταση τραγική ως μη διαχειρίσιμη».

Τέλος, η Διευθύντρια Παιδιατρικής του Καραμανδανείου επεσήμανε την αναγκαιότητα της μάσκας σε χώρους συνάθροισης γιατί όπως είπε «βρισκόμαστε στις αρχές του χειμώνα και έχουμε αυτή την εικόνα και επίκειται το μεγάλο pick. Η μάσκα μας προφυλάσσει και προφυλάσσει και το Σύστημα Υγείας».

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Παναγιώτης Μελάς κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Πατρέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, Παναγιώτης Μελάς, κατέθεσε, σήμερα (Παρασκευή 24 Μαρτίου) το απόγευμα, στεφάνι στον ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, κατά την εκδήλωση που έγινε, στο πλαίσιο των εορτασμών της εθνικής επετείου της Επανάστασης του 1821.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΔΕΥΑΠ: Απαράδεκτα τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συμμετοχή μας στο Καρναβάλι

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΔΕΥΑΠ έχει ως προτεραιότητα τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της Πάτρας, στηρίζοντάς τα με κάθε δυνατό τρόπο, παρέχοντας το πιο φθηνό νερό στην Ελλάδα.

Από τότε που ανέλαβε αυτή η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε μειώσεις στα τιμολόγια της έως και 50% και έχει ειδικά τιμολόγια για τους άνεργους, τις πολυμελείς οικογένειες και για
άλλους, παρέχοντας καλής ποιότητας νερό.

Στο φετινό καρναβάλι σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής ύστερα από τρία χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας. Μικροί και μεγάλοι, απ’ όλη την Ελλάδα, παρέλασαν και διασκέδασαν στη μεγάλη γιορτή της πόλης μας, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και άφησε, κατά γενική ομολογία,
πολύ καλές εντυπώσεις. Δεδομένης της άρνησης ΕΡΤ να καλύψει το Πατρινό καρναβάλι πανελλαδικά, η ΔΕΥΑΠ συνέβαλε έτσι ώστε η ΕΡΤ να το μεταδώσει ζωντανά και πανελλαδικά, πραγματοποιώντας διαφήμισή της. Η ΔΕΥΑΠ, επίσης, ανέλαβε την κατασκευή του άνθινου άρματος το οποίο συνοδεύτηκε από τους εργαζόμενους της που πήραν μέρος στη παρέλαση. Για τα παραπάνω ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Η ΔΕΥΑΠ συνεχίζει τον αγώνα για να μην εφαρμοστεί το αντιλαϊκό νομοσχέδιο που πέρασε πριν από λίγες μέρες στη βουλή, που προωθεί ακόμα περισσότερο την εμπορευματοποίηση του νερού και την εκχώρησή του στους ιδιώτες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απίστευτη γκάφα στην Δυτική Αχαϊα με πινακίδα “Ζήτω η 28η Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί σε όλη τη χώρα οι πόλεις και οι κοινότητες να ετοιμάζονται να γιορτάσουν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, όμως στην Κάτω Αχαΐα φαίνεται ότι μπερδεύτηκαν…

Όπως φαίνεται απο φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media, στον κεντρικό δρόμο έξω από την εκκλησία, είχαν στηθεί οι εξέδρες των επισήμων για την παρέλαση, όμως πάνω τους αναγραφόταν η φράση “Ζήτω η 28η Οκτωβρίου”.

 

Ωστόσο, λίγο αργότερα οι υπεύθυνοι κόλλησαν τη νέα πινακίδα με τη φράση “Ζήτω η 25η Μαρτίου”, όμως όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το νέο αυτοκόλλητο είναι πιο μικρό από το αρχικό.

ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ

Για το θέμα απάντησε ο Σπύρος Μυλωνάς, δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, στην εκπομπή “LIVE NEWS” του Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

“Σήμερα, το συνεργείο του Δήμου πήγε να τοποθετήσει ένα πλαίσιο πάνω από την εξέδρα των επισήμων, το οποίο έχει πάνω σε μόνιμη μελαμίνη την επιγραφή ”28η Οκτωβρίου”. Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου πάνω σε αυτή τη μελαμίνη τοποθετείται ένας μουσαμάς με την επιγραφή 25η Μαρτίου. Η επιγραφή ήταν φθαρμένη και έτσι απευθύνθηκαν σε ένα κατάστημα που τα φτιάχνει. Αυτό καθυστέρησε να γίνει και κάποιος από εκεί το τράβηξε φωτογραφίες”.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα