Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ένας χρόνος από την εκλογή Ανδρουλάκη-Οι υποκλοπές, ο τραυματισμός του και το σκάνδαλο με την Ε. Καϊλή ανέτρεψαν τον φιλόδοξο σχεδιασμό του νέου προέδρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Μαρίας Ορφανού

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε χθες από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής.

Ένας χρόνος που ενώ ξεκίνησε με αισιοδοξία και εξωστρεφή διάθεση η οποία αποτυπώθηκε ακόμη και στις πρώτες δημοσκοπήσεις που δημιούργησαν ένα κλίμα υψηλών εκλογικών προσδοκιών, αποδείχτηκε αρκετά δύσκολος.

Παρά τις προσπάθειες του κ. Ανδρουλάκη να επαναπροσδιορίσει την πολιτική ταυτότητα του κόμματος, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. και να καταστήσει το κίνημα βασικό εκφραστή του κεντροαριστερού χώρου, ενισχύοντας παράλληλα, τα δικά του ηγετικά χαρακτηριστικά, βρέθηκε αντιμέτωπος με «στραβοπατήματα» που ανέτρεψαν τον προσωπικό, αλλά και κομματικό του σχεδιασμό.

Εκτός από τον σοβαρό τραυματισμό του στο πόδι που «πήγε» πίσω το πρόγραμμα των περιοδειών που είχαν ετοιμάσει οι στενοί του συνεργάτες, η υπόθεση των υποκλοπών εγκλώβισε το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής σε μία μονοθεματική αντιπολίτευση, επισκιάζοντας οποιαδήποτε άλλη θέση του ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, ενώ μετά και το σκάνδαλο Qatar Gate και τη σύλληψη της ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλή το κόμμα βρέθηκε πάλι στην επικαιρότητα για αρνητικό λόγο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement