Connect with us

Μαγειρική

Κουραμπιέδες ούζου με μαραθόσπορο, κράνα και λευκή σοκολάτα                  

Published

on

 

Υλικά

350γρ. βούτυρο

250γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας

150γρ. ζάχαρη άχνη

100γρ. ούζο

2 κουτ. σούπας μαραθόσπορους σπασμένους

20γρ. μπέικιν πάουντερ

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150γρ. κράνα (κράνμπερις)

150γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας

100γρ. κουκουνάρι

250γρ. αμύγδαλο λευκό, χοντροκομμένο

Για την επικάλυψη:

ζάχαρη άχνη

μαραθόσπορους σπασμένους

Εκτέλεση:

Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα βούτυρα με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Χαμηλώνετε την ταχύτητα, προσθέτετε το ούζο και συνεχίζετε. Βάζετε γάντζο στο μίξερ, προσθέτετε το μαραθόσπορο, το μπέικιν πάουντερ, τα κράνα, τις σταγόνες λευκής σοκολάτας, το κουκουνάρι, το αμύγδαλο και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα, ενώ σιγά-σιγά προσθέτετε το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει και να είναι ελαφρώς τριφτή. Βγάζετε τη ζύμη από τον κάδο, τη δουλεύετε λίγο με τα χέρια, την ανοίγετε με τον πλάστη σε πάχος 1 εκ. και την κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια 15 γρ. το καθένα. Στρώνετε τους κουραμπιέδες σε ταψιά με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν, να πάρουν λίγο χρώμα και να κάνουν ρωγμές. Βγάζετε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και τους αφήνετε να κρυώσουν. Πανάρετε με ζάχαρη άχνη και στρώνετε σε πιατέλες. Μόλις ολοκληρώνετε κάθε σειρά πασπαλίζετε ξανά με ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με σπασμένο μαραθόσπορο. Το σωστό βούτυρο για τον κουραμπιέ είναι το πρόβειο. Είναι λίγο βαρύ αλλά εκεί βασίζεται το υπέροχο άρωμά του. Το βούτυρο το χτυπάτε πάντα με την άχνη. Όσο πιο πολύ χτυπάτε το μίγμα, τόσο πιο αφράτοι θα γίνουν οι κουραμπιέδες. Ιδανικά χρειάζεται χτύπημα 15 λεπτά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement