Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με δέος στον Τόπο Θυσίας-Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης στα Καλάβρυτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου κορυφώνονται σήμερα το πρωί οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, 79 χρόνια μετά την γερμανική θηριωδία.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης με καταγωγή από τον Πριόλιθο και την Κέρτεζη, την Ελληνική Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αχαιός βουλευτής, Κώστας Μάρκου και το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ θα παραστούν εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και φορέων του νομού και του τόπου.

ΠΑΝΔΗΜΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η τέλεση του μνημοσύνου για τους μάρτυρες θα γίνει ώρα 10:00 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό της Μαρτυρικής Πόλης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου. Θα ακολουθήσει, εντός του ναού, η επετειακή ομιλία από τον εβραϊκής καταγωγής Δήμαρχο Ιωαννίνων,Μωυσή Ελισάφ.

ΔΕΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ

Στη συνέχεια όλοι οι εκπρόσωποι φορέων και Αρχών θα μεταβούν στον Τόπο Θυσίας, όπου θα γίνει τρισάγιο και ανάγνωση των ονομάτων των Καλαβρυτινών που έπεσαν νεκροί από τα πυροβόλα των Γερμανών και κατάθεση στεφάνων στον Λόφο του Καπή.
Ο ματωμένος λόφος με τον τεράστιο Σταυρό που θυμίζει το αποτρόπαιο έγκλημα.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement