Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Χαμηλή η επισκεψιμότητα για την περίοδο των Χριστουγέννων στα ξενοδοχεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Χαμηλή η επισκεψιμότητα στην Πάτρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, με την πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης να είναι κάτω από το 50%, ενώ το ενδιαφέρον για προκρατήσεις ελάχιστο.

Η Πάτρα φαίνεται πως μένει εκτός τις ημέρες των εορτών, αφού δεν έχει να προσφέρει κάτι που θα προσελκύσει κόσμο από τις γύρω περιοχές, πόσο μάλλον από μακρινές, που θα χρειαστούν διαμονή σε καταλύματα.

Στο Αίγιο από την άλλη παρατηρείται αυξημένη επισκεψιμότητα, όχι όμως και διαμονή. Το Πάρκο των Χριστουγέννων, αποτελεί έναν πόλο έλξης για τους επισκέπτες από κοντινές περιοχές, σε αντίθεση με την Πάτρα που δεν έχει κάτι αντίστοιχο να επιδείξει.

Όπως ήταν αναμενόμενο, κάποιες από τις υψηλότερες τιμές που σημείωσε η έρευνα του Pricefox.gr, συναντώνται σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς όπως είναι τα Καλάβρυτα.

Τα Καλάβρυτα, φαίνεται πως θα μονοπωλήσουν και φέτος το ενδιαφέρον και φυσικά θα λάβουν τη μερίδα του λέοντος από την πίτα του χειμερινού τουρισμού για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Καλαβρύτων κ. Κωνσταντίνο Δαφαλιά «η πληρότητα για το τριήμερο των Χριστουγέννων είναι μεγάλη και σύντομα εφόσον οι κρατήσεις συνεχιστούν, αναμένεται άμεσα να φτάσουν στο 100% της πληρότητας». Ήδη για την Πρωτοχρονιά η πληρότητα έχει φτάσει στο 70%, ενώ στο ίδιο ποσοστό κυμαίνονται για την ώρα οι κρατήσεις και για την αργία των Θεοφανείων.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές σε δωμάτια και καταλύματα, υπάρχει μια μικρή αύξηση της τάξεως του 10%, εξαιτίας της ενέργειας και των ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες. Ωστόσο οι τιμές δεν είναι απαγορευτικές για όποιον θέλει να ζήσει την εμπειρία των γιορτών σε έναν γραφικό ορεινό προορισμό, ταιριαστό με τις ημέρες των εορτών.

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ


Ροή ειδήσεων

Advertisement