Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πανηγυρίζει ο Άγιος Ελευθέριος-Θα παραστεί ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος

Δημοσιεύθηκε

στις

Με θρησκευτική λαμπρότητα θα τιμηθεί φέτος η μνήμη του Αγίου Ελευθερίου και της μητέρας αυτού Ανθίας στον φερώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, στο Νέο Δρόμο της Πάτρας.

Στον διήμερο εορτασμό θα παραστεί ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αποδέχθηκε την ευγενή πρόκληση του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου.
Οι εκκλησιαστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 5 το απόγευμα με την έξοδο της ιεράς εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου και την τοποθέτηση στο κέντρο του ναού για προσκύνημα. Στις 6 μ.μ. θα ψαλλεί μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου, ενώ στις 9:30 μ.μ. θα ξεκινήσει η ιερά αγρυπνία μετά θείου κηρύγματος.
Αύριο ανήμερα της εορτής, (από 7 – 10 π.μ.) θα τελεστεί αρχιερατικό συλλείτουργο μετά θείου κηρύγματος προεξαρχόντος του Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου, ενώ στις 5:30 μ.μ. θα ψαλλεί εσπερινός και ιερά παράκληση προς τον θαυματουργό Άγιο και το μυστήριο του ιερού ευχελαίου υπέρ βοήθειας των ενοριτών, δωρητών και ευλαβών προσκυνητών.
Τέλος, σύμφωνα με τον προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Νικόλαο Μήλα φέτος την εορτή των Χριστουγέννων θα τελεστούν δύο λειτουργίες (από 5-8 π.μ. και 8 – 10:30 π.μ.).

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement