Τρίτη 28 Μαρτίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Κατσανιώτης:  Οι Έλληνες της Γερμανίας αποτελούν δυναμικό και δραστήριο μέλος του Οικουμενικού Ελληνισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώνεται σήμερα η περιοδεία του Υφυπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη στις Ελληνικές κοινότητες της Γερμανίας.  Η αποστολή του Υφυπουργού ξεκίνησε στις 10 Δεκεμβρίου 2022 από το Ντίσελντορφ όπου πραγματοποίησε πλήθος συναντήσεων με τα μέλη των Ελληνικών Κοινοτήτων της Βόρειας
Ρηνανίας – Βεστφαλίας, και  εκπροσώπους Συνδέσμων Ελληνο-Γερμανικής φιλίας.
Παράλληλα, ο κ. Κατσανιώτης είχε επαφές με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Γένεσις» το οποίο εκπροσωπεί τους Έλληνες Ιατρούς που εργάζονται στην Γερμανία αλλά και τον κ. Μιχάλη Πατένταλη πρόεδρο των Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας.  
Αντίστοιχες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Κολωνία και το Άαχεν όπου ζουν και εργάζονται χιλιάδες Έλληνες ομογενείς ενώ ο κ. Κατσανιώτης είχε επαφές με την κυρία Ιωάννα Ζαχαράκη, Πρόεδρο του Συμβουλίου Αιρετών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ευρώπης και τον Ελληνικής καταγωγής Δήμαρχο του Σβέρτε Δημήτρη Αξουργό.
Στις 13 Δεκεμβρίου 2022 ο Υφυπουργός Εξωτερικών μετέβη στην Βόννη και ξεναγήθηκε στο κτίριο της Deutshche Welle ενώ επισκέφθηκε και την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και Εξαρχία Κεντρικής Ευρώπης. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της Deutsche Welle είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την δημοσιογράφο Ειρήνη Αναστασοπούλου για τα προβλήματα των Ελληνικών κοινοτήτων της Γερμανίας, τις λύσεις που προωθούνται αλλά & για την ψήφο των απόδημων και τόνισε πως «Οι απόδημοι Έλληνες έχουν μια τεράστια ευκαιρία να αποδείξουν ότι τους ενδιαφέρει να συμμετέχουν στα κοινά της γενέτειρας. Όσο περισσότεροι εγγραφούν & ψηφίσουν, τόσο ισχυρότερο θα είναι το μήνυμα. Ας μη δώσουμε επιχειρήματα σε αυτούς, που αντιτάχθηκαν στην ψήφο των αποδήμων να δικαιωθούν».

Ακολούθως ο κ. Κατσανιώτης μετέβη στην Φρανκφούρτη όπου είχε επαφές με τους εκπροσώπους της εκεί Ελληνικής Κοινότητας.
Να σημειωθεί ότι ο Υφυπουργός Εξωτερικών κατά την περιοδεία του στην Γερμανία συνοδευόταν από την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή με την οποία επισκέφθηκαν τα Ελληνικά σχολεία σε Ντίσελντορφ και Φρανκφούρτη.
Ο κ. Κατσανιώτης σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει προωθήσει σειρά ενεργειών προκειμένου να αντιμετωπιστούν διαχρονικά κενά διδακτικού προσωπικού στα ομογενειακά μας σχολεία. Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των Ελληνικών Κοινοτήτων της Γερμανίας ήδη πολλά από τα προβλήματα έχουν πλέον αντιμετωπιστεί και ανέφερε πως «Τα περισσότερα προβλήματα που αφορούν σε ελλείψεις διδακτικού
προσωπικού ανήκουν στο παρελθόν. Κι αυτό δεν θέλουμε να είναι το έκτακτο, αλλά το κανονικό, να είναι αυτό που δικαιούνται οι ομογενείς μας. Γι΄΄ αυτό το λόγο άλλωστε σε
ένα κομμάτι του προγράμματος ήμουν με την υφυπουργό Παιδείας, υπεύθυνη για τη
δευτεροβάθμια εκπαίδευση κυρία Ζέτα Μακρή, έτσι ώστε να δούμε από κοντά τί
προβλήματα υπάρχουν και να λυθούν. Η πρόθεσή μας είναι να ενισχύσουμε τους
Απόδημους με όποιο τρόπο μπορούμε, να στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολείο της επιλογής
τους, είτε είναι ελληνικό, είτε γερμανικό με ενίσχυση της μητρικής γλώσσας».
Ο κ. Κατσανιώτης κατά την αποχώρησή του από την Γερμανία δήλωσε
Οι Έλληνες της Γερμανίας που ζουν, εργάζονται και προκόβουν στην Γερμανία, αποτελούν
δυναμικό και δραστήριο μέλος του Οικουμενικού Ελληνισμού. Οι Έλληνες μετανάστες
αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές των αξιών της πατρίδας μας διατηρώντας τη
φλόγα της πατρίδας άσβεστη.

Ελλάδα

ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική εξάρθρωσαν δίκτυο τρομοκρατών που σχεδίαζε χτυπήματα στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών, που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια.

Δίκτυο που σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα εξάρθρωσε η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Στη βάση πληροφοριών που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Στο πλαίσιο των συντονισμένων αυτών δράσεων των δύο υπηρεσιών, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου.

Είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

Κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας στο στόχαστρο

Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:

– Είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης.

– Είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος.

– Σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία ενώ, τις πρωινές ώρες της Τρίτης 28 Μαρτίου, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

IN.GR

Περισσότερα

Ελλάδα

Αδήλωτα τετραγωνικά: Στα «σκαριά» μόνιμη ρύθμιση για τα ακίνητα

Δημοσιεύθηκε

στις

Πληθαίνουν οι φωνές ζητούν -και φέρνουν πιο κοντά- την εκ νέου ενεργοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας για τα αδήλωτα τετραγωνικά με μια σημαντική διάφορα! Να δέχεται μόνιμα αιτήσεις από όσους θέλουν να «αποκαλύψουν» τις πραγματικές επιφάνειες ακινήτων ώστε να μπορούν να τα μεταβιβάσουν.

Σειρά μετά από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, τους μεσίτες και τους μηχανικούς παίρνουν και οι λογιστές.

Μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) ζητούν από την κυβέρνηση και της ΚΕΔΕ τη μόνιμη επαναλειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δήλωσης διόρθωσης τ.μ. ακινήτων προς τους ΟΤΑ, που ανέπτυξε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επίσης ζητούν να επανέλθουν αναδρομικά σε ισχύ οι ρυθμίσεις του άρθρου 66 του ν.4830/2021, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 18 του ν.4915/2022, και να καλυφθούν αναδρομικά από πρόστιμα για αδήλωτα εμβαδά και όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δήλωσαν εκτός πλατφόρμας και καθ΄ όλα τα προηγούμενα μεσοδιαστήματα διακοπής της λειτουργίας της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Περισσότερα

Ελλάδα

Κατάργηση μάσκας στα μέσα μεταφοράς-Τα διδάγματα της πανδημίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Τυπικό τέλος στις μάσκες και στα μέσα μαζικής μεταφοράς μπήκε από χθες, έτσι τα μόνα περιοριστικά μέτρα που ακόμα παραμένουν για να… θυμίζουν την πανδημία είναι αυτά που ισχύουν σε δομές υγείας.

Και ενώ απομακρυνόμαστε σταδιακά από τις εποχές των περιορισμών, θα είχε αξία να δούμε κάποια στιγμή εάν και τι ακριβώς έμεινε από την εποχή των περιορισμών και των lockdown.

Γενικά, θα λέγαμε ότι εκείνο που έμεινε είναι ότι οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αντιλήφθηκαν την αξία της μάσκας, την οποία βλέπουμε ότι αρκετοί χρησιμοποιούν ακόμα, είτε για να μην κολλλήσουν, είτε επειδή νοσούν οι ίδιοι και δεν θέλουν να κολλήσουν και άλλους.

Επίσης, μπορεί να αναφερθεί ότι έχει απομείνει «κάτι» από το social distancing, δηλαδή στις ουρές των καταστημάτων και άλλου, βλέπουμε ότι οι πολίτες – κυρίως όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες – εξακολουθούν να διατηρούν κάποιες αποστάσεις μεταξύ τους και αποφεύγουν τους συνωστισμούς. Οι εποχές των lockdown άφησαν πίσω τους κάποια «κατάλοιπα» που σε κάθε περίπτωση είναι χρήσιμα.

Όχι πολλά, πάντως… Τα περισσότερα από όσα ζήσαμε σε εκείνες τις πρώτες εποχές της πανδημίας, τα αφήσαμε στο παρελθόν. Ίσως και επίτηδες…

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα