Connect with us

Ελλάδα

Με δύο rapid test και μάσκα η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Published

on

Το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών από την 1η Ιανουαρίου 2023 εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμώνων, κατά τη χθεσινή της τακτική συνεδρίαση.

Σύμφωνα με την εισήγηση, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα πρέπει να υποβάλλονται σε rapid test δύο φορές την εβδομάδα, καθώς και να κάνουν χρήση της μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της βάρδιάς τους.

Σημειώνεται πως η εισήγηση ισχύει για τους διοικητικούς υπαλλήλους, νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό στα νοσοκομεία και στους υγειονομικούς χώρους.
Για τους γιατρούς, όπου υπάρχουν και οι μεγαλύτεροι προβληματισμοί ως προς την τυχόν επιστροφή τους, θα υπάρξει νεότερη συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε χαρακτηρίσει «επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία» την επιστροφή των υγειονομικών στο ΕΣΥ.

«Στις δημοκρατίες προφανώς οι αποφάσεις γίνονται σεβαστές. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εφαρμοστεί, αλλά θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα, ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο, για να μην υπάρχει επικινδυνότητα. Θα εφαρμοστεί υπό όρους προστασίας της δημόσιας υγείας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement