Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Την επόμενη εβδομάδα θα μάθει αν θα προφυλακιστεί ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Δημοσιεύθηκε

στις

Έως τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για την προφυλάκιση ή μη του του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά.

Ο κατηγορούμενος θα κληθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή και Εισαγγελέα, για συμπληρωματική απολογία μετά τα νέα δεδομένα. Στην συνέχεια, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον ανακριτή, ο οποίος θα ζητήσει από τον Εισαγγελέα συμπληρωματική ποινική δίωξη.

Εν τω μεταξύ, πορεία διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν αντιεξουσιαστές απόψε, στη Θεσσαλονίκη. Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Τα άτομα θα συγκεντρωθούν στις 19:00, στο πάρκο απέναντι από την ΕΡΤ3 και στην συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία. Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος έδωσε 8 μέρες μάχη στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, όμως κατέληξε στις 13 Δεκεμβρίου.


Ροή ειδήσεων

Advertisement