Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Παρακμή στην αγορά κρυπτονομισμάτων βλέπει η Amber

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται η αναταραχή στο σύμπαν των κρυπτογραφημένων νομισμάτων με αφορμή τη θορυβώδη κατάρρευση του οικοσυστήματος που είχε δημιουργήσει ο διαβόητος Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ, νυν κατηγορούμενος για απάτες, σκευωρίες και κατάχρηση πέριξ της πτωχευμένης πλατφόρμας του FTX. Ειδικότερα, ο όμιλος Amber, μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες συναλλαγών και δανεισμού της Νοτιοανατολικής Ασίας για ψηφιακά νομίσματα, ακύρωσε τα φετινά μπόνους προσωπικού, διότι βρίσκεται αντιμέτωπος με την παρακμή της συγκεκριμένης αγοράς. Η Amber με έδρα τη Σιγκαπούρη ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα στο προσωπικό της ότι, αναφορικά με την τρέχουσα χρονιά, καταργεί τη χορήγηση μπόνους με κριτήριο την απόδοση και την παραγωγικότητά του. Οπως επισημαίνει σε εσωτερική αναφορά της η εταιρεία, η οποία περιήλθε εις γνώσιν του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, η απόφαση ελήφθη εξαιτίας της βραδύτερης επιχειρηματικής ανάπτυξης και των αβεβαιοτήτων της αγοράς. Αξίζει να τονιστεί ότι ήδη από τον Ιούνιο, η πλατφόρμα συναλλαγών σε κρυπτογραφημένα νομίσματα είχε ξεκινήσει μια σειρά μέτρων περικοπής του κόστους, συμπεριλαμβανομένων των απολύσεων και των μειώσεων μισθών. Ορισμένοι από τη διευθυντική της ομάδα συμφώνησαν οικειοθελώς να αρνηθούν το σύνολο ή μέρος των αποδοχών τους, έως ότου η αγορά δείξει σαφή σημάδια ανάκαμψης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amber, Μάικλ Γου, επιβεβαίωσε την ακύρωση των μπόνους και τις μειώσεις μισθών της διοίκησης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του θα εξακολουθήσει τις περικοπές. «Ακόμη και πριν από την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου ψηφιακών νομισμάτων του FTX, προετοιμαζόμασταν για ένα δυνητικά μεγάλο διάστημα παρακμής της αγοράς», τόνισε. Ανάμεσα στους επενδυτές και υποστηρικτές της Amber περιλαμβάνονται οι κολοσσοί των Temasek Holdings και τη Sequoia China, ενώ η ίδια υπό το πρίσμα της εξοικονόμησης πόρων σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της σε λιγότερα από 400 άτομα σε σύγκριση με τα 1.100 που είχε φθάσει στο απόγειό της φέτος. Παράλληλα, έχει διακόψει έναν γύρο χρηματοδότησης 100 εκατ. δολαρίων και τερματίζει ένα συμβόλαιο χορηγίας με τη βρετανική ποδοσφαιρική ομάδα της Chelsea FC, το οποίο ήταν μέρος μιας φρενίτιδας αθλητικών συμφωνιών από τους κορυφαίους ομίλους ψηφιακών νομισμάτων τα τελευταία χρόνια. Μετά τη χρεοκοπία της FTX τον Νοέμβριο, οι επενδυτές έχουν μηδενίσει τις εκτιμήσεις τους για την οικονομική υγεία της Amber.

Την εταιρεία συνέπηξαν προ πενταετίας πρώην επαγγελματίες του τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων πρώην στελέχη των επενδυτικών τραπεζών Goldman Sachs και Morgan Stanley.

Ροή ειδήσεων

Advertisement