Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πολλαπλές πυραυλικές επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές – Εκρήξεις και στο Κίεβο

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι νέες πυραυλικές επιθέσεις που έχει εξαπολύσει από νωρίς το πρωί η Ρωσία εναντίον ουκρανικών εδαφών έχουν ήδη αρχίσει να προκαλούν τεράστια προβλήματα σε όλη την ουκρανική επικράτεια.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε ότι σημειώθηκαν εκρήξεις εντός της ουκρανικής πρωτεύουσας, ενώ ο περιφερειακός κυβερνήτης της Οδησσού δήλωσε ότι κρίσιμες υποδομές έχουν πληγεί από τους ρωσικούς πυραύλους, με τον κυβερνήτη του Χαρκόβου να αναφέρει το ίδιο, σημειώνοντας ότι ολόκληρη η επαρχία έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Χωρίς ρεύμα και η πόλη Πολτάβα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ολεξάντρ Μαμάι.

Την ίδια στιγμή, ο κυβερνήτης του Σούμι, Ντμίτρο Ζιβίτσκι, κάνει λόγο για προσωρινή διακοπή ρεύματος εξαιτίας των επιθέσεων της Μόσχας, την ώρα που κυβερνήτης του Κρίβι Ριχ, Ολεξάντρ Βίλκουλ, αναφέρει ρωσικά πλήγματα στην περιοχή του. Μάλιστα, Ουκρανός αξιωματούχος λέει ότι στην ίδια περιοχή έχει πληγεί πολυκατοικία, εκφράζοντας φόβους για ανθρώπους εγκλωβισμένους στα χαλάσματα.

Παράλληλα, ο οργανισμός σιδηροδρόμων της Ουκρανίας αναφέρει ότι πολλές γραμμές του δικτύου σε Χάρκοβο, Κιρόβοχραντ, Ντονέτσκ και Ντνινοπετρόβσκ δεν τροφοδοτούνται με ρεύμα.

«Η Ρωσία επιτίθεται μαζικά στην Ουκρανία» δήλωσε ο Ολέκσι Κουλέμπα, κυβερνήτης της επαρχίας του Κιέβου, ενώ προσώρας δεν υπάρχουν άμεσες πληροφορίες για θύματα και δεν είναι σαφές ποιες ακριβώς κρίσιμες υποδομές έχουν πληγεί.

Η Μόσχα διατείνεται ότι οι επιθέσεις σε βασικές υποδομές είναι στρατιωτικά νόμιμες. Η Ουκρανία αντιτείνει ότι οι επιθέσεις που έχουν σκοπό να προκαλέσουν δυστυχία στους πολίτες αποτελούν έγκλημα πολέμου.

Με πληροφορίες από Reuters

Ροή ειδήσεων

Advertisement