Σάββατο 25 Μαρτίου 2023
Connect with us

Ταξίδι

Καλάβρυτα: Τα Airbnb έχουν μεγάλη πέραση – Μεγάλη αύξηση μετά την καραντίνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα Καλάβρυτα είναι ένας από τους top χειμερινούς προορισμούς για την χώρα και το γεγονός αυτό μαζί με όλα τα καλά έχει φέρει και ένα ακόμα αποτέλεσμα που έχει πάρει πλέον διαστάσεις φαινομένου.

Την αύξηση της βραχυχρόνιας μίσθωσης και των καταλυμάτων που βρίσκονται μέσα στην ιστορική πόλη, αλλά και λίγο έξω από αυτή και τα οποία προορίζονται για αυτόν τον σκοπό. Για επισκέπτες που είναι πρόθυμοι να δώσουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό την βραδιά για να διαμείνουν σε αυτά και να περάσουν ορισμένες ημέρες στα μαγευτικά Καλάβρυτα.

Ειδικότερα, μετά το τέλος της καραντίνας οι καταχωρήσεις που έχουν γίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Airbnb από ιδιοκτήτες ακινήτων που διαθέτουν ένα διαμέρισμα, μια μονοκατοικία, μια μεζονέτα ή ακόμα και ένα σαλέ στην πόλη των Καλαβρύτων είναι δεκάδες.

Τα μίσθωμα που μπορεί να δώσει ένας ενδιαφερόμενος ξεκινάει από τα 160 με 180 ευρώ την βραδιά και σε ορισμένες περιπτώσεις, ανάλογα με το ακίνητο, ξεπερνάει τα 400 με 500 ευρώ.

Σύμφωνα με Καλαβρυτινούς όσοι διαθέτουν ένα ακίνητο στο οποίο δεν διαμένον μόνιμα το έχουν βάλει πλέον στην βραχυχρόνια μίσθωση, αξιοποιώντας την τουριστική δυναμική της πόλης τους, ενώ άλλοι έχουν φροντίσει να ανακαινίσουν τον χώρο τους, επενδύοντας σημαντικά ποσά προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν βρίσκουν σπίτια

Το όλο θέμα όμως έχει φέρει πλέον έναν αθέμιτο ανταγωνισμό για τα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων και τους επαγγελματίες ξενοδόχους που χάνουν κρατήσεις μέσα από αυτή την κατάσταση. Όμως υπάρχουν και κοινωνικές πτυχές πάνω σε αυτό.

Άτομα που για επαγγελματικούς λόγους (δάσκαλοι, νοσηλευτές κτλ) καλούνται να μείνουν για ένα διάστημα στα Καλάβρυτα, δεν βρίσκουν σπίτι και αν βρουν θα πρέπει να πληρώσουν υψηλά μισθώματα προκειμένου να ικανοποιήσουν τους ιδιοκτήτες τους.

Έτσι έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση στα Καλάβρυτα που ισχύει πλέον για όλους τους τουριστικούς προορισμούς.

Ταξίδι

Αντίκυρα Βοιωτίας: Νομίζεις πως είσαι σε νησί

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Αντίκυρα, είναι παραθαλάσσιο χωριό του Νομού Βοιωτίας και αποτελεί δημοτική ενότητα του Καλλικρατικού δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας με τρεις οικισμούς, τον οικισμό της Αντίκυρας, τον οικισμό του Αγίου Ισιδώρου και τον οικισμό της Αγίας Σωτήρας.

Είναι γνωστή για τις παραλίες της. Ο οικισμός της Αντίκυρας απέχει 16 χιλιόμετρα από τη Δεσφίνα και 170 περίπου χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Ο περιηγητής Παυσανίας την ταυτίζει με την Φωκική πόλη Κυπάρισσο που αναφέρεται από τον Όμηρο στον κατάλογο των Νεών. Σύμφωνα με την παράδοση η πόλη ιδρύθηκε από τον ήρωα Αντικυρέα, ο οποίος θεράπευσε τον Ηρακλή από τη μανία χρησιμοποιώντας το φυτό ελλέβορο, ένα φαρμακευτικό βότανο.

Περισσότερα

Ταξίδι

Ένα ελληνικό νησί στους πιο «υποτιμημένους» προορισμούς του κόσμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Kάρπαθος είναι ανάμεσα στους πιο «υποτιμημένους» προορισμούς του κόσμου για το 2023, σύμφωνα με τη γνωστή ιστοσελίδα Time Out, της οποίας τη λίστα αναμεταδίδει και η Daily Mail.

Ως «υποτιμημένος» προορισμός ορίζεται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, αυτός που οι ταξιδιώτες συχνά παραβλέπουν, που δεν εμφανίζεται συχνά σε ταξιδιωτικές λίστες, που δεν έχει τόσο τουρισμό. Πρόκειται για «κρυμμένα διαμάντια» που αποτελούν ήσυχες εναλλακτικές στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Για την Κάρπαθο, λοιπόν, το Time Out αναφέρει ότι οι γνώστες Έλληνες την προτιμούν σε σχέση με την πολυκοσμία της Σαντορίνης και της Μυκόνου. «Θα ξεκουραστείτε σε μια σειρά από σχεδόν έρημες παραλίες με πεντακάθαρα νερά, τις οποίες επισκέπτονται οι μεσογειακές φώκιες μοναχοί», σημειώνει η ιστοσελίδα.

Ειδική μνεία γίνεται στην Όλυμπο, το «ορεινό χωριό που μοιάζει να έχει παγώσει στον χρόνο», με τις παραδοσιακές φορεσιές του, τα γαϊδουράκια και τις ταβέρνες του.

Σε συναντήσεις στο πλαίσιο της μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης τουρισμού, ITB 2023, διαπιστώνεται το έντονο ενδιαφέρον από δημοσιογράφους, bloggers και άλλους ειδικούς σχετικά με ανεξερεύνητους προορισμούς, όπως είναι η Κάρπαθος, με αυθεντικές εμπειρίες χωρίς ορδές μαζικών τουριστών. «Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το νησί μας συγκαταλέχθηκε πρόσφατα ανάμεσα στους 25 προτεινόμενους προορισμούς για το 2023, στην ετήσια καθιερωμένη λίστα του National Geographic», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου, Μανώλης Παραγυιός.

Ολόκληρη η λίστα με τους «υποτιμημένους» προορισμούς:

  1. Μογγολία
  2. Λίμνη Μπακαλάρ, Μεξικό
  3. Κουένκα, Ισημερινός
  4. Σρεμπρένιτσα, Βοσνία και Εζεργοβίνη
  5. Κάμπο Ρόχο, Πουέρτο Ρίκο
  6. Γκίπσλαντ, Αυστραλία
  7. Πλίμουθ, Βρετανία
  8. Μπέρλινγκτον, Βερμόντ
  9. Τούρκου, Φινλανδία
  10. Κάρπαθος, Ελλάδα
  11. Λομπόκ, Ινδονησία
  12. Σάο Τόμε και Πρίνσιπε
  13. Μπρέι, Ιρλανδία
  14. Ανατολικά Χάιλαντς, Ζιμπάμπουε

Περισσότερα

Ταξίδι

Πάτμος και Μαράθι στους καλύτερους προορισμούς του κόσμου για το 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανάμεσα στα καλύτερα μέρη του πλανήτη για διακοπές το 2023 κατατάσσεται η Πάτμος, σύμφωνα με το δημοφιλές ταξιδιωτικό περιοδικό Travel and Leisure.

Μεταξύ 50 προορισμών σε ΗΠΑ, Κούβα, Ιταλία, Μαρόκο, Γαλλία, Δανία, Ισπανία, Ν. Κορέα, Γροιλανδία, Κροατία, Ελλάδα και Χιλή, οι ειδικοί προτείνουν κρουαζιέρα σε ανερχόμενους προορισμούς με «πρωταγωνίστρια» την Πάτμο. Με τους περισσότερους προορισμούς ανά τον κόσμο να ανοίγουν για πρώτη φορά μετά τη πανδημία, το 2023 αναμένεται να είναι η πρώτη χρονιά ολικής επαναφοράς του τουρισμού, όπως αναφέρει το διεθνές μέσο.

Στο ίδιο πνεύμα, οι Βρετανικοί Times καταγράφουν τις 76 επικρατέστερες παγκόσμιες ταξιδιωτικές τάσεις για το νέο έτος.

Οι φυσιολατρικές δραστηριότητες, οι αποδράσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η γιόγκα σε εξωτικούς προορισμούς, η εξοικείωση με την άγρια χλωρίδα και πανίδα, το «slow food» και η ανακάλυψη αρχαίων πολιτισμών διαμορφώνουν τον νέο «χάρτη» των ταξιδιωτικών προτιμήσεων. Η επίσκεψη άθικτων και παρθένων προορισμών στην Ελλάδα κατέχει ξεχωριστή θέση, σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα που αναφέρεται ειδικά στο Μαράθι και τις εξωτικές ομορφιές του.

«Πάτμος, Αρκοί και Μαράθι διαθέτουν μία μεγάλη δυναμική που ταιριάζει απόλυτα με τις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη. Αναδεικνύουμε διαφορετικές εμπειρίες και ταξιδιωτικές συνήθειες που είχαν ατονήσει λόγω πανδημίας και που πλέον επανέρχονται δυναμικά. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως για το 2022 ο αριθμός κρουαζιερόπλοιων που επισκέφθηκαν την Πάτμο σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση κατά 36,9% σε σύγκριση με το 2019», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Πάτμου, Νίκος Κουτούζος.

Σημειώνεται πως πρόσφατα παρουσιάστηκε στα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού το πρόγραμμα προβολής του Δήμου Πάτμου, το οποίο υλοποιήθηκε κατά το προηγούμενο διάστημα και οδήγησε σε ενισχυμένη δημοσιότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό δημιουργώντας προβολή μεγάλης αξίας και εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους. «Στόχος του προγράμματος που απέσπασε θετικές κριτικές ήταν να αναδείξει το φυσικό κάλλος, τις παραλίες, τις εξορμήσεις σε Μαράθι και Αρκιούς, τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, τη γαστρονομία, τα θρησκευτικά και ιστορικά αξιοθέατα, τις δραστηριότητες, τις προοπτικές της κρουαζιέρας αλλά και την υψηλή ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών μας», πρόσθεσε ο κ. Κουτούζος.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα