Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Επιδότηση σε συνεπείς δανειολήπτες: Πώς θα λειτουργήσει – Αναλυτικά παραδείγματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέσα στις επόμενες ημέρες και σίγουρα πριν από το τέλος του έτους, θα γίνει γνωστός ο οδικός χάρτης για την επιδότηση της διαφοράς κατά 50%, ανάμεσα στην δόση που πλήρωνε κάποιος συνεπής δανειολήπτης από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, απόρροια της αύξησης των επιτοκίων.

Όπως δήλωσε στην Βουλή την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είναι η πρώτη φορά που τράπεζες αναλαμβάνουν την στήριξη συνεπών δανειοληπτών, χωρίς να προκύπτει δημοσιονομικό κόστος. Σημείωσε επίσης ότι «τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι τράπεζες αποτελούν ένα καλό, πρώτο βήμα! Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα κινηθούν πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά. ‘Αλλωστε, αυτό είναι προς το συμφέρον της σταθερότητας του συστήματος και της ενίσχυσης του ανταγωνισμού».

Πηγές από το Υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν ότι ναι μεν θα ήθελαν το πακέτο των μέτρων να είναι πιο γενναίο, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό, κυρίως λόγω της στάσης που τηρεί σε τέτοια ζητήματα ο SSM. Εκφράζεται όμως η ικανοποίηση ότι ένας μεγάλος αριθμός δανειοληπτών, οι οποίοι μάλιστα ανήκουν στην κατηγορία ευάλωτων θα ωφεληθούν.

Ροή ειδήσεων

Advertisement