Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Εύα Καϊλή: Ετοιμάζει την απολογία της – Τι θα κρίνει την κράτησή της

Δημοσιεύθηκε

στις

Φύλλο και φτερό κάνουν και στην Ελλάδα οι Αρχές τα περιουσιακά στοιχεία της Εύας Καϊλή καθώς και τις εταιρείες που είχαν ιδρύσει στη χώρα μας η ευρωβουλευτής και ο σύντροφός της.

Ετοιμάζει την απολογία της

Την ίδια στιγμή, σε κακή ψυχολογική κατάσταση στις φυλακές του Χάρεν, η Εύα Καϊλή προσπαθεί να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της και να ετοιμάσει την απολογία της ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου του Βελγίου, στις 22 Δεκεμβρίου.

Η ίδια και οι νομικοί της σύμβουλοι θα λάβουν τη δικογραφία μια ημέρα νωρίτερα, γνωρίζουν, όμως, από τις διαρροές στον βελγικό και ιταλικό Τύπο τη δεκάωρη κατάθεση του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, που πήρε όλη την ευθύνη για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του ζευγαριού και σε πολυτελείς βαλίτσες.

Η Εύα Καϊλή αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, μίλησε ο δικηγόρος των Βρυξελλών, Ορέστης Ορχάν, για την ποινική μεταχείριση που αναμένεται να έχει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής βάσει του βελγικού δικαίου.

«Το σημαντικότερο αυτών των αδικημάτων είναι η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που μπορεί να τιμωρηθεί έως και δέκα χρόνια φυλάκιση. Το ξέπλυμα έως 5 χρόνια και η δωροληψία μεταξύ 5 και 15 ετών».

Η μάχη της 22ης Δεκεμβρίου θα αφορά στην αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή και οι δικηγόροι της θα προσπαθήσουν να αποδείξουν όχι μόνο ότι δεν θα μπορέσει να παρέμβει στα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, αλλά και ότι η μόλις 22 μηνών κόρη της χρειάζεται να έχει τουλάχιστον τον έναν γονέα στο πλευρό της.

«Ξεσκονίζουν» την Εύα Καϊλή και στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα, και οι ελληνικές Αρχές ερευνούν την επιχειρηματική δραστηριότητα που ανέπτυξαν στη χώρα μας η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της.

Η εταιρεία real estate, Estate Aria Properties, με έδρα το Κολωνάκι, ιδρύθηκε στις 30 Νοεμβρίου, μόλις 13 ημέρες πριν από τη σύλληψη του Φραντσέσκο Τζιόρτζι και της Εύας Καϊλή οι οποίοι είναι και οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας.

Το αρχικό κεφάλαιο της Estate Aria Properties ανέρχεται σε 1.000 ευρώ, καθώς οι δύο μέτοχοι κατέβαλαν από 500 ευρώ έκαστος. Αξιοσημείωτο θεωρείται το ότι διαχειρίστρια εμφανίζεται η Μ.Κ, ειδική σε θέματα νέων τεχνολογιών, που είναι ιδρυτικό μέλος και manager και σε εταιρεία της αδελφής της ευρωβουλευτού.

Η Μ.Κ. με την αδελφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα, ίδρυσε μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία τον Αύγουστο του 2017. Πρόκειται για την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Made Group, με σκοπό:

  • Προαγωγή των νέων τεχνολογιών
  • Παροχή πληροφόρησης προς την επιστημονική κοινότητα
  • Διοργάνωση συνεδρίων
  • Διατήρηση ιστοσελίδων σχετικών με τις νέες τεχνολογίες
  • Ανάπτυξη και υποστήριξη δράσεων για την κοινωνική καινοτομία.

Από το 2018, η Made Group έχει συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έχει λάβει συνολικό ποσό μέσω αναθέσεων ύψους 137.373 ευρώ, καθώς και περίπου 2.000 ευρώ μέσω ανάθεσης από τον «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ», Οργανισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι διαδρομές του «μαύρου» χρήματος

Πολλά στοιχεία για τη διαδρομή του μαύρου χρήματος συνέλεξαν οι βελγικές Αρχές από τον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, που ομολόγησε ότι ο ίδιος ήταν ο ταμίας της οργάνωσης που διακινούσε τα χρήματα χρησιμοποιώντας ως… σωλήνα μεταφοράς τη ΜΚΟ του Παντσέρι.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ισχυροί λομπίστες καταφέρνουν να επηρεάζουν σημαντικές αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου με όχημα τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τη δράση τους.

Οι ερευνητές υποπτεύονται ότι η λεία της ομάδας είναι μεγαλύτερη από τα χρήματα που βρέθηκαν στον Παντσέρι και το σπίτι της Καϊλή και του Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες.

Τι θα κρίνει την κράτησή της

Τώρα, ενόψει της απολογίας της την ερχόμενη Πέμπτη η οποία θα κρίνει την περαιτέρω ή μη κράτησή της, η Εύα Καϊλή παραμένει κρατούμενη σε φυλακές των Βρυξελλών
Το βασικό «αγκάθι» που μπορεί να επηρεάσει την απόφαση των δικαστών στις 22 Δεκεμβρίου είναι για ποιον λόγο ενώ ήξερε, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ότι υπάρχουν βαλίτσες με λεφτά στο σπίτι της, δεν ειδοποίησε τις βελγικές Αρχές αλλά αντίθετα τον πατέρα της.

Σημειώνεται ότι πρώτα συνελήφθη ο άνδρας της, μετά είδε τα δημοσιεύματα για το Κατάρ και ζήτησε από τον πατέρα της να ξεφορτωθεί τη βαλίτσα με τα χρήματα και να τα παραδώσει, όπως ισχυρίζεται, στον Πατσέρι.

Συνεπώς η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να κρίνει πολλά στις 22 Δεκεμβρίου.

Η πλευρά Καϊλή τονίζει ότι μεταφέρθηκε λάθος η κατάθεσή της, καθώς η ίδια τόνισε ότι «υπέθετε» πως υπήρχαν χρήματα στις βαλίτσες.

Επίσης, το γεγονός ότι ο σύντροφός της άνοιξε το στόμα του και ενέπλεξε και άλλες χώρες όπως το Μαρόκο, δείχνει ότι η έρευνα δεν τελείωσε εδώ αλλά έχει μεγάλη ουρά.

Συνεπώς, στόχος της Καϊλή θα είναι να αποδείξει ότι η ίδια δεν έχει ασχοληθεί με άλλες χώρες πλην του Κατάρ, να αποδείξει ότι εάν αποφυλακιστεί δεν θα μπορεί να επηρεάσει την έρευνα, δεδομένου ότι οι Βέλγοι έχουν το κινητό και τον υπολογιστή της.

Επιπλέον, θα υποστηρίξει πως όλα τα ταξίδια της στο Κατάρ ήταν σε γνώση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, και ποτέ δεν έδρασε μόνη της.

Οι ευρωσοσιαλιστές είχαν καταγγείλει την Καϊλή για την ψήφο «φάντασμα»

Επιπλέον, νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως σχετικά με την ψήφο της Καϊλή σε επιτροπή της Ευρωβουλής για το Κατάρ, που δεν ήταν καν μέλος.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, πηγή των σοσιαλιστών είπε στο MEGA ότι όταν οι ευρωσοσιαλιστές συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε παραπάνω ψήφος και αυτή ήταν της κα Καϊλή, κάποιοι ευρωβουλευτές έκαναν εσωτερική καταγγελία στην ηγεσία των ευρωσοσιαλιστών.

Κατήγγειλαν το γεγονός και ζήτησαν να μάθουν για ποιον λόγο ψήφισε.

Η ίδια πηγή είπε ότι η κα Καϊλή, ενώ ψήφισε «κρυφά», δεν κάθισε καν μαζί με τους σοσιαλιστές. Ήταν με «άλλους» όπως είπαν.

ENIKOS.GR

Ροή ειδήσεων

Advertisement