Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ο Χαρδαλιάς επισκέφτηκε Ρόδο, Σύμη, Κάρπαθο, Ρω, Στρογγύλη και Μεγίστη (εικόνες)

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το Σάββατο (17/12), Σχηματισμούς, Συγκροτήματα, Μονάδες και Φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, στα νησιά Ρόδος, Σύμη, Κάρπαθος και στο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελλόριζου.

Συγκεκριμένα ο Χαρδαλιάς, βρέθηκε στις έδρες:

  • Του Στρατηγείου της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) και των readiness ελικοπτέρων SUPER PUMA και CHINOOK στο αεροδρόμιο ΜΑΡΙΤΣΩΝ, στη Ρόδο.
  • Της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) στη Μεγίστη.
  • Του Αεροπορικού Αποσπάσματος (Α/ΑΠ) στην Κάρπαθο, όπου παρέστησαν και οι Διοικήσεις με αντιπροσωπείες στελεχών και στρατεύσιμων της ΔΑΝ Καρπάθου, του Ναυτικού Παρατηρητήριου Καρπάθου 51Ν και του 9ου Σταθμού Αναφοράς.
  • Των Επιτηρητικών Φυλακίων «ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ» στη Σύμη, «ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ» και «ΡΩ» στα ομώνυμα μικρονήσια.

Επίσης, επισκέφθηκε το ΤΠΚ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ, που βρίσκεται σε αποστολή στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ κατά την παραμονή του στη Ρω, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της «Κυράς της Ρω» (Δέσποινα Αχλαδιώτη), ως ένδειξη τιμής για την προσφορά της στην πατρίδα.

Ο κ. Χαρδαλιάς απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους οπλίτες θητείας και τους εθνοφύλακες, τους συνεχάρη για την υπερηφάνεια, το υψηλό φρόνημα και το εξαιρετικό ηθικό κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους στην πρώτη γραμμή, στα ανατολικά σύνορα της πατρίδας, στις εσχατιές του Αιγαίου, και αντάλλαξε μαζί τους ευχές επ’ ευκαιρία των επερχόμενων εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τέλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συναντήσεις με την Έπαρχο Καρπάθου κ. Καλλιόπη Νικολαΐδου, τους Δημάρχους Σύμης κ. Ελευθέριο Παπακαλοδούκακαι Μεγίστης κ. Γεώργιο Σαμψάκο και τον Αντιδήμαρχο Καρπάθου κ. Εμμανουήλ Παραγιό.

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσε ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού & Νήσων Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ενώ τον υποδέχθηκαν κατά περίπτωση οι Διοικητές της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Δημήτριος Βακεντής, των ΔΑΝ Καρπάθου Συνταγματάρχης Αντώνιος Κασελάκης και Μεγίστης Συνταγματάρχης Βασίλειος Μήτσιος, ο Κυβερνήτης του ΤΠΚ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ Πλωτάρχης Ιωάννης Μαυρουδής ΠΝ και οι Αρχιφύλακες των ΕΦ.


Ροή ειδήσεων

Advertisement