Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ένα όραμα 20 ετών στην τελική του ευθεία -Λαμπρή ημέρα για την Αιγιάλεια, η επίσκεψη Πέτσα για το διυλιστήριο υδάτων στον Σελινούντα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την ιδιαίτερα τιμητική επίσκεψη του αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, επισφραγίστηκε το πρωί της Δευτέρας η τεράστια σημασία του έργου της κατασκευής του διυλιστηρίου νερού στον ποταμό Σελινούντα, που πριν από λίγες ημέρες εντάχθηκε επίσημα σε χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης», εξασφαλίζοντας έτσι πόρους 21,5 εκ. ευρώ για ένα έργο πραγματικά εμβληματικό, που θα αλλάξει το μέλλον της Αιγιάλειας.

Ο κ. Πέτσας ήρθε στο Αίγιο προσκεκλημένος του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, καταδεικνύοντας την άριστη συνεργασία που είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα Υπουργείο και Δήμος, με αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Καλογερόπουλος αφού χαρακτήρισε την ημέρα πολύ σημαντική για την Αιγιάλεια και την Αχαΐα, τόνισε ότι η δημοτική αρχή σέβεται και εκτιμά ιδιαίτερα την αξία του έργου, που υπήρξε έμπνευση του αείμνηστου δημάρχου Αιγίου Αλέκου Μέγαρη ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και σήμερα πλέον παίρνει την τελική του ευθεία. «Οι περιβαλλοντολογικές μελέτες του έργου έχουν ήδη κατατεθεί από το 2022 και εγκρίθηκαν από τα αρμόδια όργανα, μετά από υποδείξεις του Υπουργείου Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε επικαιροποίηση της μελέτης τον περασμένο Μάιο και τον Δεκέμβριο εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση. Ευελπιστούμε ότι, εντός το πολύ 3 ετών και εφόσον δεν προκύψουν γραφειοκρατικά ή άλλα εμπόδια, το έργο αυτό να τεθεί σε λειτουργία, εξασφαλίζοντας άφθονο και ποιοτικό νερό για το 80% περίπου των κατοίκων της Αιγιάλειας, από τις Καμάρες έως την Τράπεζα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος, συνεχίζοντας: «Η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας έκανε πραγματικά εξαιρετική δουλειά με ιδιαίτερη τεχνική επεξεργασία, δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως συγκαταλέγεται στις 5 καλύτερες της χώρας, με υποδομές και τεχνογνωσία που έρχονται από Ελλάδα και εξωτερικό να δουν και να μάθουν. Όσον αφορά στο έργο του διυλιστηρίου, πέραν της μεγάλης του σημασίας, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, μιας και μετά το 2030 οι ειδικοί έχουν προβλέψει μειούμενη στάθμη στον υδροφόρο ορίζοντα και στις γεωτρήσεις, είναι χρέος μας να δημιουργούμε σήμερα έργα που θα προλάβουν προβλήματα του μέλλοντος». Και κατέληξε: «Η δημοτική μας αρχή λοιπόν υπέβαλε τον πλήρη φάκελο, με όλα τα απαιτούμενα για την ωριμότητα της πρότασης και δουλειά της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση. Πιέσαμε αρκετά, γίναμε ίσως και φορτικοί με αλλεπάλληλες επισκέψεις στο γραφείο του κ. Πέτσα και σήμερα πλέον έχουμε την χαρά της επιβράβευσης της προσπάθειας μας. Να μην ανησυχείτε για το έργο, θα προχωρήσει από πλευράς μας όσο το δυνατόν ταχύτερα και βεβαίως αναμένουμε και ελπίζουμε, με την ίδια φιλοσοφία, να εγκριθούν και άλλες προτάσεις μας».
Από πλευράς του, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως το έργο αυτό είναι παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής για συγκεκριμένους λόγους: Με τη λειτουργία του θα υποδεκαπλασιαστεί το κόστος ενέργειας για την ύδρευση δεκάδων χιλιάδων νοικοκυριών και την άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων, μιας και δεν θα λειτουργούν πλέον γεωτρήσεις, θα εξασφαλιστεί πολύ και ποιοτικό νερό και ταυτόχρονα θα αποτυπωθεί άμεσα η σωστή προστασία του περιβάλλοντος. «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εμπνεύστηκαν το έργο, όσους εργάστηκαν γι’αυτό και βεβαίως στη δημοτική αρχή» ανέφερε ο κ. Πέτσας, διευκρινίζοντας ότι κανένα έργο δεν εγκρίνεται αν δεν έχει τις απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες και συμπλήρωσε ότι η σωστή αξιοποίηση των υδάτινων πόρων είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του Πρωθυπουργού και αυτό φάνηκε και στην πρόσφατη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο ίδιος ανέφερε και πως στο νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, προβλέπονται διατάξεις για ενίσχυση και ευρωστία των ΔΕΥΑ της χώρας.
Κλείνοντας ο κ. Πέτσας σημείωσε: «Να βάλετε ένα χρονοδιάγραμμα Δήμαρχε περίπου δυόμιση – τριών ετών για να ολοκληρωθεί το έργο. Για τη δημοπράτηση νομίζω ότι είστε αρκετά ώριμοι να προχωρήσετε γρήγορα, οι υπηρεσίες μας θα είναι στο πλευρό σας αλλά τρέξτε γρήγορα να δημοπρατήσετε τα έργα, να πάμε στη συμβασιοποίηση ώστε να μπουν οι εργολάβοι να μπουν μέσα και να αρχίσουν να δουλεύουν. Αυτό περιμένει ο πολίτης. Όχι καθυστερήσεις γραφειοκρατικές, αφού καταφέραμε να περάσουμε αυτό το σκόπελο των δεκαετιών που προηγήθηκαν και να βρούμε τη χρηματοδότηση.»
Ακολούθως ο Τεχνικός Διευθυντής της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, σημειώνοντας ότι το έργο αφορά 16 Κοινότητες και σχεδόν το σύνολο της πεδινής περιοχής της Αιγιάλειας. Σύντομες εισηγήσεις κατέθεσαν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, καθώς και οι βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσων Φωτήλας και Κωνσταντίνος Μάρκου.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Πέμπτη (23/3)

Δημοσιεύθηκε

στις

ΚΗΔΕΙΑ

Τον πολυαγαπημένο μας

ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΔ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ

(ΕΤΩΝ 80)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 3.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Άνω Καστριτσίου Πατρών.

Η σύζυγος: Νίκη. Τα παιδιά: Θεόδωρος και Θεοδώρα Θεοδωροπούλου, Κωνσταντίνος και Λουτσία Θεοδωροπούλου. Τα αδέλφια. Τα εγγόνια. Οι ανιψιοί. Οι εξάδελφοι. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων, ΑΦΟΙ ΚΑΡΡΑ. Νοταρά 119, Πάτρα, τηλ.: 2610-430.141, κιν.: 6937-009.978 & 6978-069.382. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΗΜ. ΚΑΣΠΙΡΗ

(ΕΤΩΝ 61)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Λεύκας Πατρών.

Η σύζυγος: Ελένη. Τα παιδιά του: Δημήτρης και Θεοδώρα Κασπίρη, Μαρία και Αναστάσιος Λαζανάς. Τα εγγόνια του: Ελένη, Κωνσταντίνος, Μπέμπης. Τα αδέλφια του: Άγγελος και Σταυρούλα Μαυροειδή, Βάσω και Κωνσταντίνος Λάτσης. Τα ανίψια του. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΓΕΩΡΓΙΟ ΘΕΟΔ. ΔΗΜΟΓΛΟΥ

(ΕΤΩΝ 92)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαστούνης.

Η σύζυγος: Δήμητρα. Τα παιδιά του: Ευαγγελία Δημόγλου, Φωτεινή και Γιώργος Κεχαγιάς. Ο εγγονός του: Χρήστος. Τα αδέλφια του. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς. Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Την αγαπημένη μας

ΜΑΡΙΑ (χήρα) ΝΙΚ. ΝΤΖΑΝΗ

(ΕΤΩΝ 83)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Κοιμητηρίου Πατρών.

Τα παιδιά της: Χρυσοβαλάντης και Ουρανία Ντζάνη. Τα εγγόνια της: Αντώνιος, Νικόλαος. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Τελεταί ΚΩΝ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ. Α’ Γραφείο: Ιωνίας 64, Πάτρα – τηλ.: 2610-341.608, 325.417. Β’ Γραφείο: Διγενή Ακρίτα 89, Προάστιο Πατρών (Παν. Νοσοκομείο Ρίου) – τηλ.: 2610-451.566. κιν.: 6932-930.023. Γίνονται τελετές κατηγορίας με ασφαλιστικά ταμεία.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ

(ΕΤΩΝ 78)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στα Λουσικά Αχαΐας.

Η σύζυγος: Γεωργία. Τα τέκνα: Βασιλική και Βασίλειος Καλαμαράς, Κατερίνα και Νικόλαος Κονιδάρης, Αλεξία και Ιωάννης Παπαλεξόπουλος. Τα αδέλφια: Γεώργιος και Χριστίνα Παπασταματοπούλου. Τα εγγόνια: Πανάκος, Νικόλας, Ραφαέλα, Γιώργος, Κωνσταντίνος, Νικόλας, Φίλιππος, Ζέτη. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΕΤΣΕΡΗΣ, Πανεπιστημίου 98, Πάτρα. Τηλ.: 2610-520.050, 6986-944.494. Γίνονται τελετές με όλα τα ταμεία.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΑΛΕΞΙΟ ΜΙΧ. ΒΛΑΧΟ

(ΛΟΓΙΣΤΗ – ΕΤΩΝ 63)

Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μιντιλογλίου. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό στις 2 μ.μ. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Παραλίας Πατρών.

Η σύζυγος: Παναγιώτα Ζαχαρία. Τα τέκνα: Γεωργία, Ιωάννα, Μαρία-Μιχαέλα. Τα αδέλφια: Γεώργιος και Δήμητρα Βλάχου. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ. ΠΑΤΡΩΝ ΠΥΡΓΟΥ 62 – ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ. Τηλ.: 26930-24.793. Κιν.: 6978-074.598. E-mail: [email protected] (Διανυκτερεύει).

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στο Δημοτικό Συμβούλιο- Έκαναν “ντου” οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η πρόθεση συμβασιούχων της Κοινωφελούς να διεκδικήσουν την επαναφορά τους στο Δήμο Πατρέων προσφεύγοντας, αυτή τη φορά, στο δικαστήριο Λασιθίου Κρήτης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων κατόπιν εισήγησης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση έγινε σε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς στην αίθουσα της συνεδρίασης, έκαναν «ντου» και εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονταν για τη στάση της δημοτικής αρχής.

«Δεν μπορούμε άλλο, έχουν κλονιστεί τα νεύρα μας, ποιος μας έστειλε στους δικηγόρους», φώναζε ένας από τους εργαζόμενους, ενώ η προεδρεύουσα, Κατερίνα Σολωμού, προσπαθούσε να ηρεμήσει την κατάσταση.

 

https://youtube.com/shorts/OgrSlGNMns8?feature=share

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο Νίκος Παπασταματόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

“Εφυγε” από την ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Νίκος Παπασταματόπουλος ιδιοκτήτης της εταιρείας ΙΜΕ Πατρεύς με τα φορτηγά.

Βαρύ το πένθος για την αγαπημένη του σύζυγο Γεωργία και τις τρεις κόρες του, τα εγγόνια του και πολλούς φίλους.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα