Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εμπορικός Σύλλογος: Κάλεσαν συμβούλιο αφού είχαν αποφασίσει για  τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ύψους 25.000 ευρώ και το τρενάκι που… αγνοείται

Δημοσιεύθηκε

στις

Ποσό 25.000 ευρώ θα διαθέσει ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας μέσω χρηματοδότησης της Περιφέρειας για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν τέσσερις συναυλίες με Σταρόβα, Πιτσίλιαγκα και Δείξιμο και μπαλόνια, ενώ… αγνοείται το τρενάκι για το οποίο ο φορέας ζήτησε και έλαβε χρηματοδότηση από το Επιμελητήριο ύψους 9.000 ευρώ!

Το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, όχι τόσο για τα χρήματα που θα διατεθούν, όσο για το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, παρά μόνο ειλημμένες αποφάσεις που όπως αποδεικνύεται στοιχίζουν αρκετά, χωρίς να προσδίδουν ιδιαίτερα εορταστική νότα στην αγορά.

Τα μέλη της «Εμπορικής Ανανέωσης», Γιάννης Ρούπας και Τάκης Γουρδούπης διαμαρτυρήθηκαν έντονα, καθώς όπως επεσήμαναν δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος και κάποια συγκεκριμένα μέλη της διοίκησης να αποφασίζουν εν αγνοία του Διοικητικού Συμβουλίου, φέρνοντας ένα τόσο σοβαρό θέμα… εκ των υστέρων.

«Είχαμε ζητήσει να συζητηθεί το θέμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων εδώ και αρκετό καιρό, καθώς η αγορά χρειάζεται τονωτικές ενέσεις. Από την προηγούμενη Τρίτη υπήρξε κάποια υποτυπώδης επικοινωνία για την ενημέρωση μας σχετικά με τις εκδηλώσεις, χωρίς όμως να υπάρχει αποσαφηνισμένη πρόταση. Την Πέμπτη 15/12/22 μαζί την πρόσκληση για έκτακτο συμβούλιο μας έστειλαν και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα- πρόταση για να τοποθετηθούμε και να κάνουμε τις παρεμβάσεις μας στο συμβούλιο της Παρασκευής 16/12/22. Το πρωί της ίδιας ημέρας και πριν πραγματοποιηθεί το Διοικητικό συμβούλιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιαζόταν επίσημα από ραδιοφωνικά μέσα επικοινωνίας. Συνεπώς μας κάλεσαν σε έκτακτο συμβούλιο για να μας ενημερώσουν πως έχουν ήδη αποφασίσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ενώ είχαμε κι εμείς προτάσεις που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν προσελκύοντας τους καταναλωτές στην εορταστική αγορά προς όφελος των συναδέλφων μας (πχ δωρεάν μετακίνηση των πατρινών καταναλωτών με το παραδοσιακό «τρενάκι του Εμπορικού» ή με δωρεάν συγκοινωνία μέσω του αστικού ΚΤΕΛ από την μία άκρη της πόλης στην άλλη). Να επισημάνω ότι η πρόταση χρηματοδότησης προς την Περιφέρεια είχε υποβληθεί από την 10/11/2022 και μας παραδόθηκε στο έκτακτο συμβούλιο της Παρασκευής, δηλαδή, ένα μήνα μετά και δύο ημέρες πριν την έναρξη των εκδηλώσεων. Έπρεπε να υπάρχει καλύτερος προγραμματισμός και συντονισμός, από τη στιγμή που εξασφαλίστηκε ένα αρκετά μεγάλο ποσό για τη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Παρότι ομολογουμένως δαπανήθηκαν από κάποια μέλη του συμβουλίου αρκετές ώρες για την επεξεργασία και την υλοποίηση του προγράμματος, για ακόμη μια φορά βρέθηκαν εκτεθειμένοι έναντι των πατρινών εμπόρων. Απευθυνόμενος προς τον κ. Πρόεδρο και κλείνοντας επαναλαμβάνω ότι περίπου εδώ και έξι μήνες το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου έχει αλλάξει, έχουν εισέλθει νέα πρόσωπα, νέες απόψεις, νέες ιδέες και οφείλουν να τις σεβαστούν. Ο σύλλογος χρειάζεται πολυφωνία, συνεργασία, προγραμματισμό και πλήρη διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες. Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε τον απολογισμό», ανέφερε ο κ. Ρούπας.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μεταξύ άλλων οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δύο συναυλίες στην πλατεία Γεωργίου στις 22 και 29 Δεκεμβρίου με Σταρόβα και Πιτσίνιαγκα, δύο συναυλίες με τον Άκη Δείξιμο στις 20 και 27 Δεκεμβρίου με τον Άκη Δείξιμο σε Παναχαϊκή και Ακρωτηρίου, περιοδεία ραδιοφωνικού σταθμού στις αγορές, μασκότ, δύο ανιματέρ, 15.000 μπαλόνια  και κεράσματα από χορηγίες!

ΧΡ. ΣΟΛΩΜΟΣ: EVENT XAΡΑΣ

Από την πλευρά του, πάντως ο Χρ. Σολωμός Ειδικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου χωρίς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προέκυψαν, αναφέρει πως «ο Εμπορικός Σύλλογος έχει πετύχει με μια δημιουργική εσωτερική σύμπνοια να είναι χρήσιμος όχι μόνο για τον κλάδο και τα μέλη του, αλλά και για την τοπική κοινωνία. Τώρα έχει έρθει η ώρα να υιοθετήσουμε την κουλτούρα της σύμπνοιας και της συνεργασίας για το καλό της πόλης. Είναι ευχάριστο ότι Περιφέρεια, Επιμελητήριο αλλά και ο Δήμος, ενισχύουν πια την λογική των συνεργασιών στην πόλη και λέμε μπράβο. Ο Εμπορικός Σύλλογος με ένα “μπουκέτο” προτάσεων που έχει και θα καταθέτει κατά καιρούς, θα επιδιώξει αποτελέσματα για την ανάπτυξη της πόλης θεωρώντας ότι οι συνεργασίες “ξεκλειδώνουν” λύσεις».


Ροή ειδήσεων

Advertisement