Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Φρίκη στον Κολωνό: Δύο νέοι μαστροποί στο κύκλωμα του Μίχου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά τη σύλληψη του 57χρονου «Μιχάλη», η ΕΛ.ΑΣ. βάζει στο στόχαστρό της και άλλους άνδρες που θεωρείται ότι είχαν συμμετοχή στο δίκτυο εκμετάλλευσης της 12χρονης.

 

Του ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν άλλα δύο άτομα στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, έπειτα από τη σύλληψη του διαβόητου «Μιχάλη», ο οποίος φέρεται να διατηρούσε ένα παράλληλο κύκλωμα μαστροπείας, εκμεταλλευόμενος και αυτός την ανήλικη μαθήτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, το ένα από τα δύο πρόσωπα που ερευνώνται από τις Αρχές φέρεται να είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης του 57χρονου που συνελήφθη μόλις την περασμένη Τετάρτη και η δραστηριότητά του προκύπτει από την τελευταία κατάθεση που έδωσε το παιδί.

Πρόκειται για άνθρωπο ο οποίος συνόδευε το παιδί στα ραντεβού που του είχε κλείσει ο «Μιχάλης» (το πραγματικό του όνομα είναι άλλο και συγκεκριμένα Μανώλης), με σκοπό να εισπράττει κατευθείαν τα χρήματα από τα ραντεβού, αποδίδοντας ωστόσο ένα ποσό και στον 53χρονο Ηλία Μίχο, με τον οποίο βέβαια είχε στενή συνεργασία.

Ο άνθρωπος αυτός ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί από το παιδί στις εκατοντάδες φωτογραφίες που του έχουν δείξει οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων. Σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, το πλέον πιθανό είναι πως ο άνθρωπος αυτός δεν είναι σεσημασμένος. Ωστόσο, βάσει των στοιχείων που υπάρχουν, φαίνεται να είναι έμπειρος σε ό,τι αφορά τις ενέργειες που σχετίζονται με τη μαστροπεία και πως ξέρει να καλύπτει τα ίχνη του.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται αυτό το πρόσωπο να έχει κατονομαστεί ήδη από τον αρχικό βιαστή και μαστροπό του παιδιού, τον Ηλ. Μίχο, ο οποίος έκανε λόγο για έναν συγκεκριμένο άνδρα, ενώ είπε ότι γνωρίζει μόνο το μικρό του όνομα. Πρόκειται για έναν άνδρα που ο 53χρονος κατονόμασε ως «Γιώργο» και ήταν αυτός που πρώτος βίασε το παιδί, σύμφωνα πάντα με όσα έχει πει ο Μίχος.

Η επαφή

Το δεύτερο πρόσωπο που έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών φέρεται να έχει επαφή μόνο με τον Μίχο, και μάλιστα διαδικτυακή, καθώς εκδηλώνει ενδιαφέρον να συμμετάσχει και αυτός στο κύκλωμα μαστροπείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταφέρει να ανασύρουν από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Μίχου, από το «νέφος μνήμης», σβησμένες συνομιλίες του 53χρονου με άτομα από την ιστοσελίδα γνωριμιών, όπου ο ίδιος είχε αναρτήσει ερωτικές αγγελίες για τη 12χρονη μαθήτρια.

Σε μια από τις συνομιλίες με ένα πρόσωπο που χρησιμοποιεί ψευδώνυμο στο προφίλ του, ο Μίχος δέχεται πρόταση για την ανεύρεση πελατών που ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν για να συνευρεθούν με την ανήλικη, την οποία παρουσίαζε ως 16χρονη.

Έπειτα από αυτή τη διαπίστωση, οι έρευνες πλέον κινούνται στην κατεύθυνση ταυτοποίησης της IP του ηλεκτρονικού μέσου που χρησιμοποιούσε ο δεύτερος άνδρας.

Παράλληλο δίκτυο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία κίνηση του 57χρονου «Μιχάλη» πριν από τη σύλληψή του ήταν να πετάξει στην θάλασσα τον φορητό του υπολογιστή, σε μια προσπάθεια ίσως να «προστατεύσει» το πελατολόγιο που είχε ήδη δημιουργήσει για τη 12χρονη και παράλληλα να «σβήσει» τα όποια ηλεκτρονικά στοιχεία αποδείκνυαν την εμπλοκή του.

Ωστόσο, τα στοιχεία σε βάρος του «Μιχάλη» είναι συντριπτικά, κυρίως αυτά που έχουν προκύψει από τις καταθέσεις της 12χρονης, η οποία αποκαλύπτει απόλυτα τον ρόλο του.

Μάλιστα, ο «Μιχάλης», ο οποίος συνταξιούχος ναυτικός, κάτοικος Πειραιά, ήταν πολύ προσεκτικός σε όλες του τις κινήσεις, καθώς ποτέ δεν ήρθε σε επαφή διά ζώσης με το παιδί, παρά μόνο ηλεκτρονικά μέσω διαδικτυακών εφαρμογών επικοινωνίας και βιντεοκλήσεων.

Από την πρώτη στιγμή που ο «Μιχάλης» προσέγγισε το παιδί, σαν έτοιμος από καιρό, ξεκίνησε να ζητά επιτακτικά να στέλνει και αυτός πελάτες στην ανήλικη μαθήτρια και στον Μίχο, ο οποίος άλλωστε διαχειριζόταν ολόκληρο το ανατριχιαστικό σκηνικό που ο ίδιος είχε στήσει.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές που ερευνούν ενδελεχώς αυτή την πρωτόγνωρη για τα ελληνικά χρονικά υπόθεση έχουν βάσιμες ενδείξεις πως τελικά ο άνθρωπος που αλίευε πελάτες-βιαστές για τη 12χρονη στον οίκο ανοχής όπου τη μετέφερε τακτικά ο Μίχος δεν είναι άλλος από τον «Μιχάλη». Ο ίδιος φαίνεται πως διατηρούσε επαφές με ένα μεγάλο δίκτυο παιδεραστών.

Παράλληλα, σύμφωνα με την τέταρτη κατάθεση του παιδιού, ο «Μιχάλης» κατά καιρούς ζητούσε από τον Μίχο φωτογραφίες και βίντεο της 12χρονης, προκειμένου να τα πουλά σε «φίλους» του. Επίσης, φέρεται ως ο άνθρωπος που έκλεινε ακόμα και live streaming μεταδόσεις της 12χρονης σε γνωστούς του, που πλήρωναν μεγάλα ποσά για να δουν την ανήλικη μαθήτρια.

Έπειτα από όλα αυτά, οι έρευνες πλέον κινούνται με στόχο την αποκάλυψη ενός ευρύτερου κυκλώματος παιδικής μαστροπείας, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλα παιδιά θύματα συγκεκριμένων ανθρώπων, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου.

enikos.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement