Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πλατεία Ν. Σμύρνης: Αναζητώντας απαντήσεις για τη διπλή ανθρωποκτονία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με υποθέσεις ναρκωτικών συσχετίζουν τα στελέχη της Ασφάλειας τη διπλή ανθρωποκτονία στην πλατεία Νέας Σμύρνης το βράδυ της Κυριακής. Νεκροί από τις σφαίρες του δράστη έπεσαν δύο αλβανικής καταγωγής άνδρες 41 και 44 ετών. Βασικός στόχος του εκτελεστή, που εισέβαλε σε κεντρική καφετέρια έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με χειρουργική μάσκα, θεωρείται ο 41χρονος «Κρέσνικ» ή «Νίκος» ο οποίος δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι και κατέληξε πριν από τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Το θύμα είχε απασχολήσει για υποθέσεις ναρκωτικών (φυτεία ινδικής κάνναβης στην Κόρινθο το 2017), ληστείες, παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ το 2002 είχε συλληφθεί για διακίνηση μεταναστών στην Ιταλία. Τότε, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη θάλασσα, δύο άτομα είχαν τραυματιστεί θανάσιμα. Για τα αδικήματα που είχε διαπράξει στη χώρα μας ο 41χρονος ήταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και καταστηματαρχών από την περιοχή της Νέας Σμύρνης, ο 41χρονος ήταν «εισπράκτορας» κυκλωμάτων προστασίας ή τουλάχιστον έτσι συστηνόταν ο ίδιος. Αστυνομικές πηγές, πάντως, διευκρινίζουν ότι δεν προκύπτει σύνδεση του θύματος με ομάδες μπράβων ούτε σε πληροφοριακό επίπεδο ούτε όμως από το ποινικό του παρελθόν.

 

Ο δεύτερος δολοφονηθείς, ο 44χρονος «Αρμάντο», μοιάζει προς το παρόν με παράπλευρη απώλεια. Βρισκόταν στο ίδιο τραπέζι με τον στόχο της επίθεσης, με τον οποίο εξάλλου είχε φιλική σχέση και δέχθηκε και εκείνος τα πυρά του δράστη. Δέχθηκε μια σφαίρα και κατέληξε συνεπεία καρδιακής ανακοπής. Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., ο 44χρονος είχε απασχολήσει τις Αρχές μόνο για τροχονομικές παραβάσεις.

Στο μεταξύ, από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε σοβαρότερα η 31χρονη γυναίκα, θαμώνας του καταστήματος, που καθόταν πίσω από τα δύο θύματα της επίθεσης. Από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε τραυματισμένη φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι βρισκόταν στο μπαρ μαζί με την αδελφή της. «Στην αρχή δεν κατάλαβα ότι είχα τραυματιστεί, μέχρι που είδα τα αίματα. Ευτυχώς που ήμασταν όρθιες, αλλιώς θα με έβρισκε η σφαίρα στο κεφάλι».

Ο εκτελεστής σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων πυροβόλησε 7 φορές, τον 41χρονο στο κεφάλι και το σώμα και τον 44χρονο στην κοιλιά. Η επίθεση έγινε στις 21.30 της Κυριακής στην πολυσύχναστη πλατεία Νέας Σμύρνης, χωρίς κανείς να αντιληφθεί τον δράστη να προσεγγίζει το σημείο της εν ψυχρώ εκτέλεσης. Στο σημείο δεν υπήρχε αστυνομική παρουσία. Τα στελέχη του τμήματος δίωξης Ανθρωποκτονιών συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων της περιοχής, προκειμένου να εντοπίσουν τον δολοφόνο πριν καλύψει το πρόσωπό του με κουκούλα και χειρουργική μάσκα. Ερευνα γίνεται επίσης προκειμένου να εντοπιστεί τυχόν συνεργός, όπως και το όχημα διαφυγής.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ροή ειδήσεων

Advertisement