Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση με τις μολότοφ – Στα εργαστήρια τα ευρήματα

Published

on

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση με τις βόμβες μολότοφ που δέχθηκε περιπολικό τα ξημερώματα στην οδό Αθηών και Λεμεσού στην Πάτρα.
Για το περιστατικό η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τα εξής: “Σήμερα (20-12-2022) τα ξημερώματα, στην Πάτρα, αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, επιλαμβανόμενοι σε καταγγελία για απόπειρα κλοπής δικύκλου, δέχτηκαν επίθεση από ομάδα δραστών, οι οποίοι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εκτόξευσαν εναντίον τους οκτώ αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Κατά την ρίψη των αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών προκλήθηκαν φθορές στο υπηρεσιακό όχημα, καθώς και σε παρακείμενα οχήματα και οικίες, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.
Σε έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον τόπο του περιστατικού, βρήκαν και κατέσχεσαν υπολείμματα από φιάλες εκρηκτικών – εμπρηστικών μηχανισμών και τεμάχια υφάσματος με ίχνη καύσης, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των δραστών για τα αδικήματα του εμπρησμού, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Ενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ εξετάζεται η βασιμότητα της καταγγελίας στο Κέντρο Άμεσης Δράσης Πατρών για την απόπειρα κλοπής του δικύκλου”.

Ροή ειδήσεων

Advertisement