Σάββατο 25 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μας κάνουν συνταγογράφους του αντιγριπικού εμβολίου»

Την πλήρη αντίθεσή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Φ.Σ.Αχαΐας και μέλος του Δ.Σ. του ΠΦΣ Ανδρέας Σοφιανόπουλος στην χορήγηση χωρίς ιατρική συνταγ

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αντίθεσή του στην μετατροπή του ενέσιμου εμβολίου σε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα εκφράζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, θεωρώντας πως ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνεται με ιατρική συνταγή στον ασθενή.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγους εκλεγμένος με την παράταξη «Εναπομείναντες ΑΠΦ» Ανδρέας Σοφιανόπουλος σε ανακοίνωσή του εξαπολύει βολές κατά του προεδρείου του Π.Φ.Σ. για την αποδοχή της χορήγησης των αντιγριπικών εμβολίων χωρίς ιατρική συνταγή  υποστηρίζοντας ότι οι επιδιώκεται οι φαρμακοποιοί να γίνουν από παράρτημα του ΕΟΠΥΥ,  υποχείριο του Υπουργείου!» Παράλληλα, εκφράζει την αντίθεσή του με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας πως ελήφθη για να καλύψει τα κενά από τον προσωπικό γιατρό.

Ο κ. Σοφιανόπουλος αναφέρει-μεταξύ άλλων-ότι «το θέμα αυτό δεν απασχόλησε το θεσμικό όργανο των φαρμακοποιών, δεν προήρθε από αίτημα του κλάδου και επί της ουσίας παρακάμπτει κάθε δημοκρατικό θεσμό που υπάρχει στον κλάδο (Γ.Σ. Πρωτοβαθμίων – Εκλεκτόρων, Δ.Σ. Π.Φ.Σ.) καθιστώντας μας ως όλον όργανο του ΥΥΚΚΑ για τον όποιο σχεδιασμό του».

Παράλληλα αναφέρει ότι επί της ουσίας ο κλάδος από όλο αυτό δεν αποκομίζει τίποτα, ούτε και κάποιο υπαρκτό πρόβλημα για το κοινό λύνει η διάταξη αυτή. Αυτό που επιτυγχάνεται έκτος από το να δηλώνεται πως ο κλάδος μετά την διανομή των self test, την κοροϊδία με τα ΦΥΚ και τα θεσμικά μας, αποτελεί βολικό υπηρέτη της όποιας κυβερνητικής βούλησης είναι να εισέρχεται σε κοινωνικό – κλαδικό αυτοματισμό με τον ιατρικό κόσμο, που κάνεις δεν γνωρίζει πως θα τελειώσει. Ενδεικτικό της προχειρότητας είναι πως χθες (σ.σ. προχθές) κατά την διάρκεια διενέργειας του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. προσπαθούσαν αγχωτικά από το Προεδρείο να λάβουν ενημέρωση για την λειτουργία της πλατφόρμας που θα μας την γνωστοποιούσαν σήμερα (σ.σ. χθες), ενώ σχετική ψηφοφορία για τη αποδοχή ή μη της πρότασης του Υπουργείου εντός του Δ.Σ. έγινε χθες (σ.σ. προχθές) μετά από απαίτηση δική μας, μιας και βούληση του Προεδρείου ήταν να περάσει έτσι και να εγκριθεί κάποτε αργότερα σε μια Γενική Συνέλευση.

«ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ»

Στη συνέχεια ο κ. Σοφιανόπουλος αναφέρεται στο μεγάλο πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων. «Μέσα σε όλα αυτά οι ελλείψεις στο βασικό μας εργασιακό – επιστημονικό καθήκον που είναι η χορήγηση φαρμάκων με εκτέλεση συνταγής έχουν φθάσει σε εξευτελιστικό για την δημόσια υγεία σημείο ενώ ταυτόχρονα το Υπουργείο αναγγέλλει νέα μείωση τιμών ρίχνοντας νερό στον μύλο της κερδοσκοπίας μέσω των παράλληλων εξαγωγών. Πιθανά, τμήμα του κλάδου να ονειρεύεται πως πίσω από αυτή την διαδικασία κρύβονται και αμοιβές εμβολιασμού, από ποιους άραγε (;) από τους πολίτες που έχουν την μεγαλύτερη μείωση μισθών από όλους τους πολίτες της Ε.Ε.;».

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Τέλος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι επιχειρείται στρέβλωση του ρόλου του φαρμακοποιού με την επιχειρούμενη εναρμόνιση απόφασης ακόμα και για διενέργεια μικροβιολογικών εξετάσεων!

Μαστοράκου: «Ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη»

Την ανάγκη αξιολόγησης από ιατρό πριν την χορήγηση αντιγριπικού εμβολίου στον κάθε ασθενή επισημαίνει για μια ακόμα φορά η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου.

Ειδικότερα, υπογραμμίζει πως «ο γιατρός πρέπει να ελέγξει εάν υπάρχει ενεργός λοίμωξη στο σώμα του πολίτη, θα πρέπει να αποκλειστεί η νόσος Covid εάν υπάρχουν συμπτώματα, αλλά και το ιστορικό αλλεργίας και άλλα συμπτώματα ή ιστορικό νευροπάθειας, ενώ υπάρχουν ζητήματα για τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα και χρειάζεται συχνά να ελέγχεται το επίπεδο ανοσοκαταστολής για ασθενείς με αυτοάνοσες παθήσεις».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί το Υπουργείο Υγείας να ακυρώνει τον ρόλο του προσωπικού γιατρού, ο οποίος είναι ο πυλώνας της δημόσιας υγείας.

 

 

 

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Παναγιώτης Μελάς κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Πατρέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, Παναγιώτης Μελάς, κατέθεσε, σήμερα (Παρασκευή 24 Μαρτίου) το απόγευμα, στεφάνι στον ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, κατά την εκδήλωση που έγινε, στο πλαίσιο των εορτασμών της εθνικής επετείου της Επανάστασης του 1821.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΔΕΥΑΠ: Απαράδεκτα τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συμμετοχή μας στο Καρναβάλι

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΔΕΥΑΠ έχει ως προτεραιότητα τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της Πάτρας, στηρίζοντάς τα με κάθε δυνατό τρόπο, παρέχοντας το πιο φθηνό νερό στην Ελλάδα.

Από τότε που ανέλαβε αυτή η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε μειώσεις στα τιμολόγια της έως και 50% και έχει ειδικά τιμολόγια για τους άνεργους, τις πολυμελείς οικογένειες και για
άλλους, παρέχοντας καλής ποιότητας νερό.

Στο φετινό καρναβάλι σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής ύστερα από τρία χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας. Μικροί και μεγάλοι, απ’ όλη την Ελλάδα, παρέλασαν και διασκέδασαν στη μεγάλη γιορτή της πόλης μας, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και άφησε, κατά γενική ομολογία,
πολύ καλές εντυπώσεις. Δεδομένης της άρνησης ΕΡΤ να καλύψει το Πατρινό καρναβάλι πανελλαδικά, η ΔΕΥΑΠ συνέβαλε έτσι ώστε η ΕΡΤ να το μεταδώσει ζωντανά και πανελλαδικά, πραγματοποιώντας διαφήμισή της. Η ΔΕΥΑΠ, επίσης, ανέλαβε την κατασκευή του άνθινου άρματος το οποίο συνοδεύτηκε από τους εργαζόμενους της που πήραν μέρος στη παρέλαση. Για τα παραπάνω ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Η ΔΕΥΑΠ συνεχίζει τον αγώνα για να μην εφαρμοστεί το αντιλαϊκό νομοσχέδιο που πέρασε πριν από λίγες μέρες στη βουλή, που προωθεί ακόμα περισσότερο την εμπορευματοποίηση του νερού και την εκχώρησή του στους ιδιώτες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απίστευτη γκάφα στην Δυτική Αχαϊα με πινακίδα “Ζήτω η 28η Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί σε όλη τη χώρα οι πόλεις και οι κοινότητες να ετοιμάζονται να γιορτάσουν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, όμως στην Κάτω Αχαΐα φαίνεται ότι μπερδεύτηκαν…

Όπως φαίνεται απο φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media, στον κεντρικό δρόμο έξω από την εκκλησία, είχαν στηθεί οι εξέδρες των επισήμων για την παρέλαση, όμως πάνω τους αναγραφόταν η φράση “Ζήτω η 28η Οκτωβρίου”.

 

Ωστόσο, λίγο αργότερα οι υπεύθυνοι κόλλησαν τη νέα πινακίδα με τη φράση “Ζήτω η 25η Μαρτίου”, όμως όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το νέο αυτοκόλλητο είναι πιο μικρό από το αρχικό.

ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ

Για το θέμα απάντησε ο Σπύρος Μυλωνάς, δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, στην εκπομπή “LIVE NEWS” του Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

“Σήμερα, το συνεργείο του Δήμου πήγε να τοποθετήσει ένα πλαίσιο πάνω από την εξέδρα των επισήμων, το οποίο έχει πάνω σε μόνιμη μελαμίνη την επιγραφή ”28η Οκτωβρίου”. Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου πάνω σε αυτή τη μελαμίνη τοποθετείται ένας μουσαμάς με την επιγραφή 25η Μαρτίου. Η επιγραφή ήταν φθαρμένη και έτσι απευθύνθηκαν σε ένα κατάστημα που τα φτιάχνει. Αυτό καθυστέρησε να γίνει και κάποιος από εκεί το τράβηξε φωτογραφίες”.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα