Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Rolex: Πού στρέφονται οι έρευνες για τη ληστεία του ενός λεπτού

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που το πρωί της Τρίτης (20/12) εισέβαλαν σε κατάστημα Rolex στην Αθήνα και απέσπασαν 23 πανάκριβα ρολόγια.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι ληστές χρειάστηκαν κάτι περισσότερο από ένα λεπτό προκειμένου να αρπάξουν την πολύτιμη λεία τους και να γίνουν καπνός. Όπως φαίνεται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ., η ομάδα είχε προετοιμάσει το χτύπημα της από καιρό και έδρασε αστραπιαία.

Όλα συνέβησαν στις 10.55 π.μ., τη στιγμή που έβγαινε από το κατάστημα ένας πελάτης. Οι δράστες, εκ των οποίων οι δύο φορούσαν κράνη και οι άλλοι δύο καπελάκι και χειρουργική μάσκα, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός αυτό, προσέγγισαν το κατάστημα και, κατά την εισβολή τους, χτύπησαν τον φύλακα στο κεφάλι με τη λαβή του πιστολιού, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Ο ένας από τους ληστές έμεινε έξω από το κατάστημα, ενώ οι υπόλοιποι τρεις ξεκίνησαν να σπάνε βιτρίνες με ένα σφυρί και να κάνουν πλιάτσικο, αρπάζοντας συνολικά 23 ρολόγια αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Στη συνέχεια ανέβηκαν σε δύο μηχανές και έγιναν καπνός.

Κατά τη διαφυγή τους, άφησαν πίσω τους το σφυρί, ένα στοιχείο το οποίο έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών μαζί με υλικό από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή. Παράλληλα, σύμφωνα με την κατάθεση υπαλλήλου, οι ληστές μιλούσαν καθαρά ελληνικά, κάτι που επίσης αξιολογείται στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό τους.

«Όπως φαίνεται είχαν προετοιμάσει καλά το χτύπημα. Έδρασαν πολύ γρήγορα και κατά την είσοδο και κατά την έξοδό τους από το κατάστημα. Πλέον γίνεται ανάλυση των στοιχείων ώστε να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός τους» ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές στο kathimerini.gr.

Γιατί είναι δύσκολη η πώληση των ρολογιών

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές, εξήγησαν πως η πώληση των ρολογιών που κλάπηκαν είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του μοναδικού σειριακού αριθμού που φέρει το κάθε ρολόι.

«Το κάθε ένα από αυτά τα ρολόγια φέρει έναν μοναδικό σειριακό αριθμό. Από τη στιγμή που κλαπούν ενημερώνεται η βάση δεδομένων της εταιρείας. Έτσι αν κάποιος έχει αποκτήσει ένα ρολόι που είναι κλεμμένο και επιχειρήσει να το επισκευάσει ή να το συντηρήσει σε κάποια αντιπροσωπεία Rolex, θα χτυπήσει καμπανάκι και είναι πιθανό να συλληφθεί» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ροή ειδήσεων

Advertisement