Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Εκκλησιαστικά

Με εκκλησιαστική ιεροπρέπεια η εκδήλωση της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και εκκλησιαστικής ιεροπρέπειας πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας της Φανερωμένης Αιγίου, η χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας υπό τον θεματικό τίτλο: «ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΠΡΟΗΧΗΣΕΙΣ». Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας:

Στην εν λόγω εορταστική εσπερίδα, η οποία διοργανώθηκε υπό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, εψάλησαν επίκαιροι εκκλησιαστικοί ύμνοι του Αγίου Δωδεκαημέρου (Χριστουγέννων, Θεοφανίων), από την ακένωτη πηγή της Βυζαντινής Υμνολογίας της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, ως μία πρόγευση του σωτηρίου μηνύματος των Χριστουγέννων.

Η επιλογή των ύμνων έγινε από τους Μουσικολογιωτάτους Χοράρχες των τριών Βυζαντινών Χορωδιών: κ. Χαράλαμπο Θεοτοκάτο, της Βυζαντινής Παραδοσιακής Χορωδίας Πατρών «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», κ. Αναστάσιο Γκιούλη, του Σωματείου Ιεροψαλτών Κορίνθου «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» και κ. Φώτιο Θεοδωρακόπουλο, του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγιαλείας 1918 «ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ», οι οποίοι συνεργάστηκαν και

Ροή ειδήσεων

Advertisement