Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Ομιλία Ζελένσκι στο Κογκρέσο: Η Ουκρανία είναι ζωντανή – Τα χρήματά σας είναι επένδυση στην παγκόσμια ασφάλεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας τα ξημερώματα στο Αμερικανικό Κογκρέσο τόνισε ότι τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που είχε εγκρίνει η Αμερική για να βοηθήσει την Ουκρανία να πολεμήσει τη ρωσική εισβολή δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά μια επένδυση στην παγκόσμια ασφάλεια.

«Τα χρήματά σας δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι μια επένδυση στην παγκόσμια ασφάλεια και τη δημοκρατία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έγινε δεκτός με ένα μακρόσυρτο χειροκρότημα κατά την είσοδό του στην αίθουσα. Τρεις βουλευτές κρατούσαν μια μεγάλη ουκρανική σημαία κατά τη διάρκεια του χειροκροτήματος.

Στην πρώτη του επίσκεψη εκτός της χώρας του μετά τον πόλεμο με τη Ρωσία ο Ζελένσκι δήλωσε στη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι ελπίζει να συνεχιστεί η βοήθεια προς τη χώρα του σε διακομματική βάση καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι πρόκειται να αναλάβουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 3 Ιανουαρίου.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και να μιλάω σε εσάς και σε όλους τους Αμερικανούς. Κόντρα σε κάθε καταστροφή και σενάρια, η Ουκρανία δεν έπεσε. Η Ουκρανία είναι ζωντανή και κλωτσάει».

Η Ουκρανία ζει και βασιλεύει παρά την εισβολή της Ρωσίας

Η Ουκρανία «ζει και βασιλεύει» παρά την εισβολή της Ρωσίας, τόνισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έγινε δεκτός με ένα μακρόσυρτο χειροκρότημα κατά την είσοδό του στην αίθουσα. Τρεις βουλευτές κρατούσαν μια μεγάλη ουκρανική σημαία κατά τη διάρκεια του χειροκροτήματος.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και να μιλάω σε εσάς και σε όλους τους Αμερικανούς», είπε.

Η Νάνσι Πελόζι καλωσόρισε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Καπιτώλιο

Τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καλωσόρισε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Ο κ. Ζελένσκι βρίσκεται στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της σύντομης επίσκεψης του, στην Ουάσιγκτον.

Η Πελόζι είπε ότι υποδέχεται τον Ζελένσκι στο Κογκρέσο «με μεγάλη υπερηφάνεια» και αναγνώρισε τις συζητήσεις που είχε πριν από μερικούς μήνες σχετικά με τον αντίκτυπο του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας στα παιδιά κατά τη διάρκεια προηγούμενης επίσκεψης της πρώτης κυρίας της Ουκρανίας στις ΗΠΑ.

 

«Έχω πει στον πρόεδρο ξανά και ξανά ότι τα παιδιά και ο πόλεμος που χρησιμοποιεί τις γυναίκες ως πολεμικό όπλο, είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι Ρώσοι», είπε η Πελόζι, χαρακτηρίζοντας «γενναίο» και «θαρραλέο» τον Ζελένσκι.

Τόνισε ότι «όλο το Κογκρέσο» ανυπομονεί «να ακούσει το μήνυμά σας για ενότητα, θάρρος και αποφασιστικότητα» και στη σύντομη ομιλία της επικαλέστηκε ξανά τον πατέρα της, ο οποίος ήταν μέλος του Κογκρέσου όταν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ήρθε ενώπιον μιας κοινής συνεδρίασης, αποκαλώντας αυτή την επίσκεψη «πηγή υπερηφάνειας, μέρος της οικογενειακής μας κληρονομιάς» και ευχαρίστησε τον Ουκρανό πρόεδρο για την επίσκεψή του.

Ζελένσκι: Μεγάλη τιμή η επίσκεψή μου
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαρακτήρισε την επίσκεψή του «μεγάλη τιμή» και την περιέγραψε ως χειρονομία «σεβασμού στη χώρα σας» μετά την υποστήριξή της.

Η επίσκεψη του Ζελένσκι στις ΗΠΑ είναι το πρώτο γνωστό ταξίδι του εκτός Ουκρανίας από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στα τέλη Φεβρουαρίου. Αυτή την εβδομάδα συμπληρώνονται 10 μήνες από την έναρξη του πολέμου.

Τα μέλη του Κογκρέσου φωτογραφήθηκαν να ξεναγούν τον Ζελένσκι γύρω από το Capitol Rotunda και το Statuary Hall, δύο από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες του κτιρίου.

Ο σχεδιασμός για την επίσκεψη και την ομιλία του Ζελένσκι στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ξεκίνησε τον Οκτώβριο, όταν η Πελόσι συνάντησε τον πρόεδρο του ουκρανικού κοινοβουλίου Ρουσλάν Στέφαντσουκ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement