Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Εκκλησιαστικά

ΠΑΤΡΑ: Σε ποιους ιερούς ναούς θα ψαλεί Χριστουγεννιάτικη αγρυπνία την παραμονή 24/12

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ιεροί ναοί επιλέγουν να τελείται η πρώτη Χριστουγεννιάτικη Θεία λειτουργία το βράδυ της παραμονής θυμίζοντάς μας τα παλιά χρόνια και διηγήσεις των μεγαλύτερων αλλά και τα υπέροχα αναγνώσματα όπως του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Όπως είδαμε ανατρέχοντας στα προγράμματα πολλών ιερών ναών της Πάτρας και της Ιεράς Μητροπόλεως, πράγματι θα τελεστεί ιερά Χριστουγεννιάτικη αγρυπνία (Όρθρος και Θεία λειτουργία) σε αρκετούς ναούς όπως στον ι. ναό της Αγίας Μαρίνας (Μακρυγιάννη) Πατρών όπου το Σάββατο 24/12/2022 (βράδυ) από ώρα 9.30 μμ έως τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα οι πιστοί της συγκεκριμένης ενορίας θα έχουν την ωραία επιλογή να πάνε να ακούσουν τους δοξαστικούς Χριστουγεννιάτικους ύμνους όπως το «Η Γέννηση σου Χριστέ ο Θεός ημών» τη νύχτα αντί για το πρωί. Ανήμερα την Κυριακή 25/12 η πανηγυρική Θεία λειτουργία θα ξεκινήσει στις 6 πμ και θα διαρκέσει έως περίπου τις 10.30 π.μ.

Ιερά αγρυπνία των Χριστουγέννων θα έχει και η μεγάλη ενορία του ιερού ναού της Αγίας Τριάδος Πατρών λίγο μετά την πλατεία Βουδ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement