Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Δήμος στο Γυμνάσιο Δεμενίκων στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα ζώων συντροφιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Πατρέων, ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση της Διευθύντριας  του Γυμνασίου Δεμενίκων, Αγγελικής Χρυσανθακοπούλου και ενημέρωσε τους μαθητές για την αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν από εμάς τους ανθρώπους, τα ζώα συντροφιάς, έτσι ώστε, αν είναι δυνατόν, να εκλείψει το φαινόμενο των εγκαταλειμμένων, αδέσποτων, αλλά και των φαινομένων βασανισμού τους.

Έτσι, η Υπεύθυνη Διαχείρισης των ζώων συντροφιάς του Δήμου Πατρέων Γιούλα Ανωγιάτη και η Ελένη Κασπίρη θετική εκπαιδεύτρια  ζώων συντροφιάς, παρουσίασαν στα παιδιά το πρόγραμμα φιλοζωίας, μια ενημέρωση που γίνεται από όποιο σχολείο ζητηθεί στον Δήμο μας, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα των ζώων. 

Στόχος ήταν, μέσα από την συζήτηση με τους μαθητές και μαθήτριες και την προβολή βίντεο και φωτογραφιών, η καλλιέργεια του σεβασμού, της ενσυναίσθησης, της φιλοζωικής παιδείας και ευαισθητοποίησης των παιδιών σε πολλά θέματα που αφορούν στα ζώα (συναισθήματα, δικαιώματα, ελευθερίες, ανάγκες, εγκατάλειψη, κακοποίηση, άστεγα τα γνωστά σε όλους μας αδέσποτα κ.λπ.). Γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον και η Παιδεία ανοίγει τον δρόμο για την πρόοδο και έναν πιο δίκαιο κόσμο!

Το πρόγραμμα παρουσιάζεται ήδη από το Δήμο Πατρέων από το 2017 σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, καθώς και στις κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement