Πάτρα - Δ. Ελλάδα
Θέατρο και τις γιορτές- Ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων «Προδοσία» και «Μότσαρτ»
Δημοσιεύθηκε
3 μήνες πρνστις

Κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συνεχίζει με
επιτυχία τις παραστάσεις του με δύο σημαντικά έργα: τον Μότσαρτ σε χορογραφία –
σκηνοθεσία Λουκά Θάνου και την Προδοσία του Πίντερ σε σκηνοθεσία Γιώργου
Ζαμπουλάκη.
«Ο ΜΟΤΣΑΡΤ»
Πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό μπαλέτο με ηθοποιούς, χορευτές, ευφάνταστα
σκηνικά και κοστούμια και, κυρίως, με τις κορυφαίες μουσικές στιγμές του ιδιοφυή
συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, αλλά και με στιγμιότυπα από την
πολυτάραχη ζωή του μεγάλου μουσουργού, έργα του οποίου αποτελούν μέρος του
ρεπερτορίου κάθε μεγάλης ορχήστρας.
Είναι ένα σκηνικό παιχνίδι όπου η βαθιά γνώση, σε συνδυασμό με την έμπνευση
και το πάθος, συνθέτουν αυτό που συνηθίζουμε να ονομάζουμε «ιδιοφυΐα».
Χορεύουν: Παναγιώτα Αδαμοπούλου, Θεανώ Ανδρώνη, Κωνσταντίνα Καλλιαντάση, Ανναθαλία Καράμπελα, Μαρία Κίκινα, Ηλίας Μανιατόπουλος, Κατερίνα Μαραγκάκη, Errik Nour, Κωνσταντίνα Ντιναπόγια.
Το πρόγραμμα των παραστάσεων για τις γιορτές: Κυριακή 25/12, ώρα: 17.00, Δευτέρα 26/12, ώρα: 18.30, Τετάρτη 28/12, ώρα: 17.00, Πέμπτη 29/12, ώρα: 18.30, Παρασκευή 30/12, ώρα: 18.30, Κυριακή 1/1, ώρα: 17.00, Δευτέρα 2/1, ώρα: 18.30, Τετάρτη 4/1, ώρα: 17.00, Πέμπτη 5/1, ώρα: 18.30, Παρασκευή 6/1, ώρα: 18.30, Σάββατο 7/1, ώρα: 18.30, Κυριακή 8/1, ώρα: 17.00.
Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ για τα παιδιά και 10 ευρώ για τους μεγάλους, Οικογενειακό εισιτήριο 20 ευρώ (για 2 γονείς μαζί με τα παιδιά τους). Ισχύει η ατέλεια Δραματικών Σχολών, ΣΕΗ και φοιτητών θεατρικών σπουδών, ΑΜΕΑ και συνοδοί 5 ευρώ.
«ΠΡΟΔΟΣΙΑ»
Την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου καταγράφει ο Χάρολντ Πίντερ στην Προδοσία,
ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, στήνοντας για τους
ήρωές του ένα ευφυές παιχνίδι με τον χρόνο.
Ουσιαστικά ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με το παιχνίδι των σχέσεων, με τις
κρυφές επιδιώξεις, τις σκόπιμες αποκρύψεις, τα μυστικά και τα ψέματα αλλά κυρίως με τις αντιφάσεις της ζωής .
Παίζουν: Aurora Marion, Μάνος Βαβαδάκης, Παναγιώτης Γαβρέλας, Μάριος Μάνθος
Το έργο θα παίζεται κάθε Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη- Παρασκευή -Σάββατο στις
21:30 και Κυριακή στις 20:00. Δευτέρα 26/12 & 2/1 στις 21:30. Δεν θα γίνουν παραστάσεις στις 24 και 31 Δεκεμβρίου 2022. Παραστάσεις έως και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023. Και στο Βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος- Κορίνθου και Φιλοποίμενος, Πάτρα. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ – Κάθε Τετάρτη Λ. Βραδινή με γενική είσοδο 8 ευρώ. Ισχύει η πολιτική εισιτηρίων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.
Σχετικά θέματα
-
ΠΑΤΡΑ: Γιατί αργεί το θεατράκι στην Κρήνη;
-
Ώρα για θέατρο-Όλες οι παραστάσεις που ανεβαίνουν σήμερα στις θεατρικές σκηνές της Πάτρας
-
Μια «Συνάντηση» με το θέατρο υψηλού επιπέδου- Του Δ. Σ. Αβραμίδη
-
Ώρα για θέατρο- «Πλούσιο» θέαμα υπόσχεται η σημερινή μέρα στο θεατρόφιλο κοινό της Πάτρας
-
Πάτρα: Τα πανό και οι μαύρες σημαίες επέστρεψαν στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
-
«έπεσε Έρωτας…» με την Πέννυ Μπαλτατζή στο θέατρο Royal
Πάτρα - Δ. Ελλάδα
«Σφύριξε» μετ’ εμποδίων
Με καθυστερήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων αλλά με αυξημένα μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε η επαναλειτουργία του Προαστιακού Σιδηροδρόμου χθες στην Πάτρα
Δημοσιεύθηκε
14 λεπτά πρνστις
23 Μαρτίου 2023 04:23
Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου
Πρεμιέρα επαναλειτουργίας χθες στον προαστιακό της Πάτρας με καθυστερήσεις στα δρομολόγια λόγω των χαμηλών ταχυτήτων των συρμών, ακόμα και ματαιώσεις ορισμένων εξ αυτών, αλλά με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, μετά από 22μέρες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που άφησε πίσω της 57 νεκρούς..
Το πρώτο δρομολόγιο ξεκίνησε στις 6:30 το πρωί με τους επιβάτες να επιλέγουν το τρένο για τις μετακινήσεις τους και σταδιακά μέχρι και το μεσημέρι «ζωντάνεψε» ο σταθμός του ΟΣΕ, στην Οθωνος Αμαλίας αλλά και του Αγίου Ανδρέου.
Οι συρμοί μπήκαν στις ράγες και ο προαστιακός άρχισε να σφυρίζει, με τους επιβάτες να το θεωρούν ως το ασφαλέστερο – παρά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Ωστόσο, η πρώτη μέρα συνοδεύτηκε από καθυστερήσεις στα δρομολόγια καθώς οι μηχανοδηγοί, οι οποίοι ήταν δύο σε κάθε συρμό όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Υποδομών Γιώργος Γεραπετρίτης, είχαν ρητή εντολή να μειώσουν τις ταχύτητες και μάλιστα εντός του αστικού ιστού το τρένο θα κινείται με 20 χιλιόμετρα!
Πάντως, χθες έγιναν και εργασίες – παρεμβάσεις στην γραμμή της Πάτρας και της Κάτω Αχαΐας όσον αφορά στα γεωτεχνικά χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ακυρωθούν ορισμένα δρομολόγια. Σύμφωνα με τον Βασίλη Γκλαβά, εκπρόσωπο των Φίλων του Προοαστιακού Σιδηροδρόμου, χθες ακυρώθηκαν τα δρομολόγια: Άγιος Ανδρέας- Άγιος Βασίλειος με ώρα αναχώρησης 14.08, Άγιος Ανδρέας – Κάτω Αχαΐα με ώρα αναχώρησης 13.32 και Καμίνια – Άγιος Ανδρέας με ώρα αναχώρησης 10.04, ενώ με 22 λεπτά.
Παρά τις καθυστερήσεις το επιβατικό κοινό επέλεξε τον προαστιακό σιδηρόδρομο για τις μετακινήσεις του και όλοι ήταν ενθουσιασμένοι για την επαναλειτουργία του, ζήτησαν όμως να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και να υπάρξει συνέπεια στα δρομολόγια. Η «Γ» βρέθηκε στον σταθμό του ΟΣΕ και μπήκε στον προαστιακό καταγράφοντας τις απόψεις του επιβατικού κοινού.
Πάτρα - Δ. Ελλάδα
Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Πέμπτη (23/3)
Δημοσιεύθηκε
7 ώρες πρνστις
22 Μαρτίου 2023 21:32
ΚΗΔΕΙΑ
Τον πολυαγαπημένο μας
ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΔ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ
(ΕΤΩΝ 80)
Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 3.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Άνω Καστριτσίου Πατρών.
Η σύζυγος: Νίκη. Τα παιδιά: Θεόδωρος και Θεοδώρα Θεοδωροπούλου, Κωνσταντίνος και Λουτσία Θεοδωροπούλου. Τα αδέλφια. Τα εγγόνια. Οι ανιψιοί. Οι εξάδελφοι. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων, ΑΦΟΙ ΚΑΡΡΑ. Νοταρά 119, Πάτρα, τηλ.: 2610-430.141, κιν.: 6937-009.978 & 6978-069.382. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.
Τον πολυαγαπημένο μας
ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΗΜ. ΚΑΣΠΙΡΗ
(ΕΤΩΝ 61)
Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Λεύκας Πατρών.
Η σύζυγος: Ελένη. Τα παιδιά του: Δημήτρης και Θεοδώρα Κασπίρη, Μαρία και Αναστάσιος Λαζανάς. Τα εγγόνια του: Ελένη, Κωνσταντίνος, Μπέμπης. Τα αδέλφια του: Άγγελος και Σταυρούλα Μαυροειδή, Βάσω και Κωνσταντίνος Λάτσης. Τα ανίψια του. Οι λοιποί συγγενείς.
Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.
Τον πολυαγαπημένο μας
ΓΕΩΡΓΙΟ ΘΕΟΔ. ΔΗΜΟΓΛΟΥ
(ΕΤΩΝ 92)
Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαστούνης.
Η σύζυγος: Δήμητρα. Τα παιδιά του: Ευαγγελία Δημόγλου, Φωτεινή και Γιώργος Κεχαγιάς. Ο εγγονός του: Χρήστος. Τα αδέλφια του. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς. Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.
Την αγαπημένη μας
ΜΑΡΙΑ (χήρα) ΝΙΚ. ΝΤΖΑΝΗ
(ΕΤΩΝ 83)
Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Κοιμητηρίου Πατρών.
Τα παιδιά της: Χρυσοβαλάντης και Ουρανία Ντζάνη. Τα εγγόνια της: Αντώνιος, Νικόλαος. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Τελεταί ΚΩΝ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ. Α’ Γραφείο: Ιωνίας 64, Πάτρα – τηλ.: 2610-341.608, 325.417. Β’ Γραφείο: Διγενή Ακρίτα 89, Προάστιο Πατρών (Παν. Νοσοκομείο Ρίου) – τηλ.: 2610-451.566. κιν.: 6932-930.023. Γίνονται τελετές κατηγορίας με ασφαλιστικά ταμεία.
Τον πολυαγαπημένο μας
ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ
(ΕΤΩΝ 78)
Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στα Λουσικά Αχαΐας.
Η σύζυγος: Γεωργία. Τα τέκνα: Βασιλική και Βασίλειος Καλαμαράς, Κατερίνα και Νικόλαος Κονιδάρης, Αλεξία και Ιωάννης Παπαλεξόπουλος. Τα αδέλφια: Γεώργιος και Χριστίνα Παπασταματοπούλου. Τα εγγόνια: Πανάκος, Νικόλας, Ραφαέλα, Γιώργος, Κωνσταντίνος, Νικόλας, Φίλιππος, Ζέτη. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΕΤΣΕΡΗΣ, Πανεπιστημίου 98, Πάτρα. Τηλ.: 2610-520.050, 6986-944.494. Γίνονται τελετές με όλα τα ταμεία.
Τον πολυαγαπημένο μας
ΑΛΕΞΙΟ ΜΙΧ. ΒΛΑΧΟ
(ΛΟΓΙΣΤΗ – ΕΤΩΝ 63)
Κηδεύουμε την Πέμπτη 23-3-2023 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μιντιλογλίου. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό στις 2 μ.μ. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Παραλίας Πατρών.
Η σύζυγος: Παναγιώτα Ζαχαρία. Τα τέκνα: Γεωργία, Ιωάννα, Μαρία-Μιχαέλα. Τα αδέλφια: Γεώργιος και Δήμητρα Βλάχου. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ. ΠΑΤΡΩΝ ΠΥΡΓΟΥ 62 – ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ. Τηλ.: 26930-24.793. Κιν.: 6978-074.598. E-mail: [email protected] (Διανυκτερεύει).
Πάτρα - Δ. Ελλάδα
Τεταμένη η ατμόσφαιρα στο Δημοτικό Συμβούλιο- Έκαναν “ντου” οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)
Δημοσιεύθηκε
7 ώρες πρνστις
22 Μαρτίου 2023 21:08
Η πρόθεση συμβασιούχων της Κοινωφελούς να διεκδικήσουν την επαναφορά τους στο Δήμο Πατρέων προσφεύγοντας, αυτή τη φορά, στο δικαστήριο Λασιθίου Κρήτης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων κατόπιν εισήγησης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Η συζήτηση έγινε σε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς στην αίθουσα της συνεδρίασης, έκαναν «ντου» και εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονταν για τη στάση της δημοτικής αρχής.
«Δεν μπορούμε άλλο, έχουν κλονιστεί τα νεύρα μας, ποιος μας έστειλε στους δικηγόρους», φώναζε ένας από τους εργαζόμενους, ενώ η προεδρεύουσα, Κατερίνα Σολωμού, προσπαθούσε να ηρεμήσει την κατάσταση.
Ροή ειδήσεων
«Σφύριξε» μετ’ εμποδίων
Τα ζώδια σήμερα(22/3)
ΣΑΤΑ: Χωρίς ταξί η Αθήνα αύριο, Πέμπτη – 24ωρη απεργία των εργαζομένων
Euro Cup: Ο Προμηθέας 84-81 την Παρί κλείδωσε το πλεονέκτημα έδρας
Σταύρος Θεοδωράκης: Νιώθω πως ρώτησα τον Μητσοτάκη ό,τι έπρεπε να ρωτήσω
Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Πέμπτη (23/3)
Τεταμένη η ατμόσφαιρα στο Δημοτικό Συμβούλιο- Έκαναν “ντου” οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)
Οι Εύζωνες θα παρελάσουν στη Νέα Υόρκη για την 202η επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση
Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Κεραυνός… ανατροπής (2-1) τον Άρη Πατρών, έχασε την ευκαιρία ο Παναιγιάλειος να πλησιάσει καθώς απώλεσε βαθμούς στην Ακράτα (0-0)
A’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Κερδισμένη η Θύελλα, νέα ισοπαλία για τον Διαγόρα (1-1) εντός έδρας με την Αχαϊκή, πρώτη νίκη για τον Δία
Αυτή την εβδομάδα
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα7 ημέρες πρν
ΠΑΤΡΑ – ΘΡΗΝΟΣ: Εφυγε ο “Παληκαράς” της εστίασης – ΦΩΤΟ
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα4 ημέρες πρν
Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή η Χριστίνα Κυριαζοπούλου
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα7 ημέρες πρν
ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε νωρίς” ο Ντίνος Ροδόπουλος – ΦΩΤΟ
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα2 ημέρες πρν
Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Τρίτη (21/3)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα3 ημέρες πρν
Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Δευτέρα (20/3)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα6 ημέρες πρν
Πάτρα: Συμπολίτες που “έφυγαν” από τη ζωή και κηδεύονται την Παρασκευή(17/3)
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα7 ημέρες πρν
ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Θρήνος στην κηδεία του Γιώργου Μασούρα! Εκατοντάδες για το τελευταίο αντίο στον Αγ. Διονύση
-
Πάτρα - Δ. Ελλάδα7 ημέρες πρν
ΣΟΚ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ: 22χρονος ποδοσφαιριστής χτύπησε με το κεφάλι στο τοιχίο! ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ