Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

O ιερέας βρήκε τα χρήματα στα σκαλιά του ναού-Νέα τροπή στην υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένης στην περιοχή των Ζαρουχλεΐκων 

Η Ασφάλεια Πατρών εφιστά μεγάλη προσοχή στους πολίτες

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα τροπή έλαβε η υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένης στην Πάτρα προ ημερών όταν άγνωστοι της ζήτησαν να αφήσει μια σακούλα με χρήματα στα σκαλιά της Εκκλησίας.

Ο λόγος ήταν για να επισπευστεί το χειρουργείο στο οποίο δήθεν έπρεπε να υποβληθεί η κόρη της μετά τον τραυματισμό της σε τροχαίο.
Η ηλικιωμένη πείσθηκε και έδωσε το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ που είχε, λέγοντας στον άγνωστο που της τηλεφώνησε πως δεν είχε τόσα πολλά χρήματα που της ζητούσαν.

Τότε, της είπαν να αφήσει την σακούλα με τα χρήματα στα σκαλιά της εκκλησίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη στην οδό Ευβοίας στα Ζαρουχλέικα.

Εκεί, όμως συνέβη κάτι που δεν είχαν προνοήσει οι απατεώνες.

Ένας ιερέας εντόπισε στην σακούλα με τα χρήματα από τα σκαλοπάτια και την παρέδωσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών έκαναν καταμέτρηση των χρημάτων που περιείχε η σακούλα και διαπίστωσαν πως μέσα βρίσκονταν 800 ευρώ και όχι 1.500 ευρώ όπως είχε καταγγείλει η παθούσα.

Τα χρήματα αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη. Εκτιμάται πως από την ταραχή της η γυναίκα δεν αντελήφθη πόσα χρήματα έβαλε στην σακούλα.
Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο δράστης πέτυχε τον στόχο του και την έπεισε να του αφήσει τα χρήματα στις σκάλες του Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Στη συνέχεια, η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε ότι τροχαίο με εμπλοκή της κόρης της δεν συνέβη ποτέ και ότι είχε πέσει θύμα απάτης και ειδοποίησε την Αστυνομία. Να όμως που τα λεφτά δεν τα πήρε ο απατεώνας, αλλά ο ιερέας του Ναού ο οποίος και τα επέστρεψε.

92ΧΡΟΝΟΣ ΕΧΑΣΕ 10.000 ΕΥΡΩ

Δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός ο 92χρονος, ο οποίος με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή άγνωστος προσποιούμενος τον γιατρό τον ενημέρωσε για δήθεν τροχαίο του γιου του και του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ. Οι απατεώνες πήραν τη σακούλα με τα χρήματα και εξαφανίστηκαν.


Ροή ειδήσεων

Advertisement