Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ένας απρόσμενος… ανταγωνιστής-Τα ρεβεγιόν επιστρέφουν στην Πάτρα με τους εμπόρους να επενδύουν πάντως σε τζίρους προς της πανδημίας και μετά τα Χριστούγεννα!

Published

on

Μια τελευταία ευκαιρία σήμερα Σάββατο, παραμονή των Χριστουγέννων, για αγορές με τα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοικτά -με συνεχές ωράριο- μέχρι και τις 7:00 το απόγευμα και τα καταστήματα τροφίμων να κλείνουν στις 8:00 μ.μ.

Φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας προσπάθησε να «κουμπώσει» το εορταστικό ωράριο με Σ/Μ και Πολυκαταστήματα καθώς η επιστροφή του κοινού στο φυσικό κατάστημα, μετά από τριετία περιορισμών, όπως αναμενόταν συνδυάζεται και με αυξημένο ανταγωνισμό!
Η αγορά της πόλης «ζει» σε ρυθμούς προ πανδημίας ουσιαστικά μόνο τις τελευταίες 48 ώρες, από προχθές Πέμπτη έως και χθες Παρασκευή. Χωρίς ακόμη οι τζίροι στα μαγαζιά να έχουν επιστρέψει στα νούμερα του παρελθόντος!

Σε κάθε περίπτωση, το τελευταίο διήμερο η κίνηση και οι εισπράξεις στα εμπορικά «σπάζουν» το φράγμα του εορταστικού τζίρου κατά την περίοδο 2020-2021, έστω και αν η ακρίβεια κάνει το πρόσφατο παρελθόν να μοιάζει με… μακρινή ανάμνηση.
Η αυξημένη κίνηση εστιάζεται σε παραδοσιακούς τομείς όπως ρούχα, παπούτσια και παιδικά παιχνίδια ενώ και τα δώρα – είδη σπιτιού επιστρέφουν σε ρυθμούς προς της πανδημίας.

Οι έμποροι της Πάτρας εκτιμούν κάμψη στην κίνηση τόσο στους κλάδους παιδικά παιχνίδια – ρούχα και παπούτσια από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
«Από τις αρχές της εβδομάδας ο κόσμος κινήθηκε διατακτικά και μόνο κατά το τελευταίο 48ωρο, στην Πάτρα, επιβεβαιώνεται η εκτίμηση για τζίρους οι οποίοι προσεγγίζουν τις προηγούμενες εορταστικές περιόδους. Ο κόσμος αυτή την περίοδο επιστρέφει στο φυσικό κατάστημα, σταδιακά όμως. Με την έρευνα αγοράς να προηγείται. Η αγορά θα κινείται πάντως σε ρυθμούς πολύ καλούς, στα επίπεδα της κίνησης προ της πανδημίας και το Σάββατο 24 του μηνός (σ.σ. σήμερα). Από την κίνηση αυτών των ημερών στα καταστήματα με είδη δώρου όσο και στα είδη κατοικίας, φαίνεται ότι πολλοί είναι αυτοί που οργανώνουν φέτος πάρτι και μαζώξεις, στα πρότυπα του Ρεβεγιόν, κυρίως για την Πρωτοχρονιά. Αυτό που ονομάζουμε καλοζωία ή ‘well-being’ πιθανότατα να απορροφήσει μεγάλο μέρος από τα διαθέσιμα οικονομικά της οικογένειας τις επόμενες μέρες.
Ως έμποροι ελπίζουμε βέβαια ότι η αγορά της πόλης μας είναι τόσο ελκυστική που και κατά την περίοδο έως και την Πρωτοχρονιά, θα πάμε αρκετά ψηλά, καλύτερα από τη διετία 2020-’21. Ισως όμως όχι όσο το 2019» αναφέρει στην «Γ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Γιώργος Βαγενάς.

Ροή ειδήσεων

Advertisement