Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Χριστούγεννα με τις ιογενείς λοιμώξεις σε έξαρση – Σαρώνει η γρίπη στις ηλικίες 5 έως 14 ετών

Δημοσιεύθηκε

στις

Χριστούγεννα χωρίς περιοριστικά μέτρα θα γιορτάσουμε φέτος, αλλά με αυξημένη προσοχή, τήρηση των γνωστών, πλέον, μέτρων προστασίας και υιοθέτηση συμπεριφορών ασφάλειας για να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, συστήνουν οι επιστήμονες, καθώς οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος (SARS-CoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV) βρίσκονται σε έξαρση.

Τα περιστατικά γριπώδους συνδρομής βρίσκονται σε ανοδική τροχιά με την αύξηση να αφορά κυρίως στις ηλικίες 5-14 ετών, η θετικότητα του ιού γρίπης παραμένει υψηλά, η λοίμωξη Covid-19 παραμένει σε σταθερότητα ως προς τα κρούσματα και η θετικότητα του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού – RSV είναι σταθερή, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Οι ειδικοί αναμένουν αύξηση των περιστατικών κατά τις γιορτές

Η έξαρση των αναπνευστικών λοιμώξεων που ξεκίνησε από τον Νοέμβριο αναμένεται να κορυφωθεί τους επόμενους μήνες. «Είναι μία εποχή τώρα, από Νοέμβριο μέχρι και Φεβρουάριο που καταγράφονται αρκετά περιστατικά με προβλήματα αναπνευστικά και ιογενείς λοιμώξεις. Έχουμε πάρα πολλά περιστατικά γρίπης και Covid», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη και όπως εκτιμά περισσότερα κρούσματα θα καταγραφούν Ιανουάριο, Φεβρουάριο. Σχετικά με τη γρίπη σημειώνει ότι είναι σε έξαρση και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά και αυτό φαίνεται από τις επισκέψεις στους παιδιάτρους και τα παιδιατρικά νοσοκομεία. Εκτιμά επίσης ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει μια μικρή αύξηση κρουσμάτων.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement