Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πως αντιδρούν οι επιχειρήσεις της Πάτρας στις νέες αυξήσεις του ρεύματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Έντονος προβληματισμός για τις νέες αυξημένες χρεώσεις ιδιαίτερα στα επιχειρηματικά τιμολόγια και τις αυξημένες καταναλώσεις δηλώνουν οι επιχειρηματίες της Πάτρας.

Ο προβληματισμός κυριαρχεί στον κλάδο της εστίασης καθώς το ενεργειακό συνδυάζεται και με το αυξημένο κόστος στις πρώτες ύλες και βέβαια τα καύσιμα και την θέρμανση.
«Oι επιχειρήσεις δεν είναι στο… μενού των επιδοτήσεων από τον περασμένο Οκτώβριο καθώς η κυβέρνηση δίνει έμφαση στα νοικοκυριά. Για να είναι συνεπής και βέβαια για να μην βρεθεί χωρίς πάροχο, ο επιχειρηματίας είναι αναγκασμένος να βάλει σε προτεραιότητα το ρεύμα αφήνοντας πίσω άλλες υποχρεώσεις όπως εφορία και ταμεία.

Είναι μια κατάσταση αδιέξοδη η οποία μας οδηγεί απευθείας στην υποχρέωση. Η πλειοψηφία των συναδέλφων αγωνίζεται για να μην περάσουν στην κατανάλωση οι ανατιμήσεις αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν, αν υποθέσουμε ότι μέσα στις γιορτές δεν θα αλλάξουν πολλά σε σχέση με τις χρεώσεις μας» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝ Αχαΐας Τάσος Γιατράς.

«Τα νέα τιμολόγια στο ρεύμα είναι αυξημένα κατά 18% μέσα σ ένα μήνα ενώ γενικά οι αυξήσεις και στις πρώτες ύλες συνεχίζουν να παραμένουν μεγάλες και αστάθμητες. Ο κλάδος της εστίασης πλήττεται καθώς ρεύμα και τρόφιμα / πρώτες ύλες αποτελούν το 70% των λειτουργικών εξόδων και είναι αδύνατο να καλυφθούν από αυξήσεις στον πελάτη. Οι προσδοκίες των συναδέλφων από τον πρώτο χειμώνα χωρίς lockdown έχουν ψαλιδιστεί και προς το παρόν αφήνουμε όποιο άλλο βάρος πέραν αυτών όπως και των μισθών, για το μέλλον, με ότι μπορεί αν συνεπάγεται αυτό σε σχέση με την υπερχρέωση και την μελλοντική μας επιβίωση» σχολιάζει ο επιχειρηματίας της εστίασης Δημήτρης Φάκαλος


Ροή ειδήσεων

Advertisement