Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Χαλκιδική: Χριστόψωμο 400 κιλών στην Αρναία έγινε ανάρπαστο σε λίγα λεπτά από ντόπιους και τουρίστες

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τεράστιο χριστόψωμο παρασκευάστηκε με τον πατροπαράδοτο τρόπο και έγινε θέμα συζήτησης στη Χαλκιδική και όχι μόνο…

Αναβίωσε από την Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας, παρουσία πλήθους Αρναιωτών και επισκεπτών, την παραμονή των Χριστουγέννων το έθιμο του Μελώματος του Χριστού και του κοψίματος του γιγαντιαίου Χριστόψωμου διαστάσεων 2Χ2 μέτρων και βάρους 400 κιλών, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής και της Χορωδίας της Αρναίας.

Πλήθος κατοίκων και επισκεπτών συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία Αρναία για να παρακολουθήσουν το δρώμενο, που πραγματοποιείται εδώ και δεκαετίες και να γευθούν το Χριστόψωμο που παρασκεύασαν από νωρίς με μεράκι οι αδελφοί Λαλιώτη, τα καρύδια, το τοπικό μέλι και την μουντοβίνα, καθώς και το κόκκινο ζεστό κρασί.

Το γιγαντιαίο Χριστόψωμο ευλόγησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος παρουσία του δημάρχου Αριστοτέλη, Στέλιου Βαλιάνου, δημοτικών και τοπικών συμβούλων και λοιπών αρχών της περιοχής.

Σύσσωμο και το Δ.Σ. της Πολιτιστικής Εταιρείας Αρναίας, τα μέλη του οποίου οργάνωσαν άψογα την όλη εκδήλωση. Δείτε τις εικόνες του halkidikinews.gr…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement