Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

ΗΠΑ: «Είναι σαν εμπόλεμη ζώνη» – 37 οι νεκροί από την κακοκαιρία

Δημοσιεύθηκε

στις

Τους 37 έφτασαν σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του CNN οι νεκροί από την ιστορικών διαστάσεων κακοκαιρία που σαρώνει ΗΠΑ και Καναδά τα τελευταία 24ωρα προκαλώντας τεράστια προβλήματα.

Η εκτίμηση των αρχών είναι, μάλιστα, ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες καθώς οι αναφορές που λαμβάνουν από τα σωστικά συνεργεία είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους αλλά δεν έχει γίνει ακόμα εφικτό να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για την ταυτοποιήση τους.

Buffalo, New York, paralyzed by winter snow storm

Για «επική κακοκαιρία που συμβαίνει μια φορά στη ζωή μας» έκανε λόγο η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης τονίζοντας ότι ήταν σχεδόν αδύνατη η μετακίνηση των σωστικών συνεργείων ακόμα και των εκχιονιστικών. «Μιλάμε για εμπόλεμη ζώνη» πρόσθεσε η ίδια. Είναι ενδεικτικό ότι οι αρχές σε αρκετές πολιτείες έχουν επιτάξει ιδιωτικά snowmobiles προκειμένου να προσεγγίσουν εγκλωβισμένους ανθρώπους.

Ενδεικτική της έκτασης και της έντασης της κακοκαιρίας ότι από αυτή έχει επηρεαστεί σχεδόν το 60% του πληθυσμού των ΗΠΑ βάσει των ανακοινώσεων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα είναι τόσο σφοδρά ώστε θα μπορούσαν να προκληθούν κρυοπαγήματα μέσα σε λεπτά σε ορισμένες περιοχές για όσους είναι εκτεθειμένοι στο κρύο, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία.

Winter storm delivers power outages, snarled travel and frigid temperatures on Christmas Day
Νεκροί από την κακοκαιρία έχουν καταγραφεί, μεταξύ άλλων, σε ΚολοράντοΚάνσαςΟκλαχόμαΝεμπράσκα και Νέα Υόρκη ενώ θύματα, ατυχήματα και καταστροφές καταγράφει και ο Καναδάς.

Zero Visibility Snowstorm in Ontario, Canada || ViralHog

Αυτό που βιώσαμε ήταν σαν τυφώνας κατηγορίας 3 ανάμεικτος με χιόνι, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μπάφαλο, μιας από τις περιοχές που επλήγησαν σφοδρότερα από την κακοκαιρία.

Το χιόνι σε αυτήν την περιοχή της δυτικής Νέας Υόρκης έφτασε σε ύψος το 1,2 μέτρο με νεκρούς να εντοπίζονται σε αυτοκίνητα και σε σωρούς από χιόνι στην άκρη του δρόμου.

Fierce snowstorm leaves 16 dead in Buffalo region

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ δήλωσε, επίσης, ότι είναι σε επαφή με τον Λευκό Οίκο και ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα ανταποκριθεί στο αίτημα της Πολιτείας να την κηρύξει σε κατάσταση καταστροφής. «Θα περάσει στην ιστορία ως η καταστροφικότερη καταιγίδα στο Μπάφαλο. Είναι ιστορικών διαστάσεων και ακόμη είμαστε στα μισά», είπε η Χόκουλ.

Η χειμερινή καταιγίδα που έφερε πολικές θερμοκρασίες από της Βόρειες Μεγάλες Κοιλάδες μέχρι τα σύνορα με το Μεξικό, κινείται προς τα ανατολικά, αφού άφησε εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και έγινε αφορμή να ακυρωθούν χιλιάδες πτήσεις εν μέσω της εορταστικής περιόδου.

Η ηλεκτροδότηση δεν θα αποκατασταθεί πλήρως στο Μπάφαλο πριν από σήμερα, Δευτέρα, προειδοποίησαν οι αρχές και κάλεσαν κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους, καθώς οι δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι. Σύμφωνα, δε, με το τελευταίο δελτίο της αμερικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (NWS) αναμένεται να πέσουν από 30 έως 60 εκατοστά χιονιού ακόμα μέχρι τη νύκτα.

Death Toll Climbs To 36 As Storm System Continues To Be Felt Nationwide

Οι θερμοκρασίες αναμένεται ότι θα επιστρέψουν «στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα έως τα μέσα της εβδομάδας», σύμφωνα με τη NWS.

Περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες, Κυριακή, και προστίθενται στις περίπου 3.500 που είχαν ακυρωθεί το Σάββατο και στις 6.000 άλλες που είχαν ακυρωθεί την Παρασκευή, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightaware.com.

Ροή ειδήσεων

Advertisement