Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Ξεκινά ανάπλαση στην Πλ. Ελευθερίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέσα στο επόμενο διάστημα, από τις αρχές του νέου έτους, αναμένεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου που αφορά την ανακαίνιση, την συντήρηση και την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, στη συνοικία των Προσφυγικών.

Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με ένα ποσό της τάξεως των 995.000 ευρώ και το οποίο για να προχωρήσει θα πρέπει να βγει στον «αέρα» ο διαγωνισμός έτσι ώστε να προκύψει στη συνέχεια ανάδοχος.

Η διαδικασία αυτή κρατάει αρκετό καιρό ειδικότερα αν υπάρξει κάποια εμπλοκή στα μονοπάτια της γραφειοκρατικής μηχανής, όμως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής, μέχρι τα τέλη του νέου έτους, το έργο αναμένεται να έχει ξεκινήσει, εφόσον όλα πάνε καλά.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό και αυτόνομο έργο από την ανάπλαση της συνοικίας των Προσφυγικών που και αυτό είναι να προχωρήσει μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και είναι σε φάση διαγωνιστικής διαδικασίας.

Με τα δύο αυτά έργα, την ανάπλαση των Προσφυγικών και την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, όλη η περιοχή που τα τελευταία χρόνια είχε υποβαθμιστεί εξαιτίας της παραβατικότητας, κυρίως από τις οικογένειες ρομά που είχαν βρει χαμηλά μισθώματα στη συνοικία αυτή, θα πάρει νέα πνοή και θα αναγεννηθεί.

Ειδικότερα, στο έργο για την πλατεία Ελευθερίας θα γίνουν βασικές αλλαγές σε υποδομές που θα δώσουν μία άλλη δυναμική σε αυτό τον χώρο που αποτελεί σημείο αναφοράς για την ιστορική συνοικία.

Ήδη πάντως το τελευταίο διάστημα η πλατεία Ελευθερίας έχει ξεκινήσει να γίνεται και πάλι ένας πόλος επισκεψιμότητας και να παίρνει ζωή από τους κατοίκους, αλλά και από τα μαγαζιά που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτή.

Όμως το έργο της ανάπλασης της πλατείας σίγουρα θα ανοίξει μια νέα σελίδα για την αναγέννηση της όλης περιοχής.

Ροή ειδήσεων

Advertisement