Connect with us

Ελλάδα

Κίνδυνος κατάρρευσης για τα υπόγεια γκαράζ: Ποιος είναι ο λόγος

Published

on

Τα σχέδια κατασκευής των παλαιών γκαράζ δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της σύγχρονης αυτοκίνησης.

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι πολύ βαρύτερα από τα παλαιότερα, και ειδικά τα ηλεκτρικά «κουβαλάνε» συνήθως μεγάλο βάρος λόγω του πακέτου μπαταριών. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αρκετοί σύνδεσμοι σταθμών στάθμευσης ανά την Ευρώπη έχουν μπει σε σκέψεις σχετικά με τα μεγάλης ηλικίας parking, μιας και υπάρχει ενδεχόμενο κατάρρευσης.

Ακόμα και εμείς σαν οδηγοί, μπορούμε να αντιληφθούμε την ηλικία ενός γκαράζ από το γεγονός ότι οι θέσεις στάθμευσης είναι μικρότερων διαστάσεων και χωρούν οριακά τα σύγχρονα αυτοκίνητα.

BUY NOW

  • ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ VOLVO ΜΕ 408 ΑΛΟΓΑ

  • Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

  • ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ

  • ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η κατασκευή των γκαράζ όμως παλαιότερα, δεν λάμβανε υπόψη μόνο τις διαστάσεις των αυτοκινήτων, αλλά πολλές φορές και το βάρος τους. Το τελευταίο όμως μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, ειδικά τώρα που έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ακόμα περισσότερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα που έχουν ζυγίζουν περισσότερο από τον μέσο όρο αυτοκινήτων συμβατικής τεχνολογίας.

Parking garage 7

Μάλιστα, ο βρετανικός σύνδεσμος ιδιοκτητών πολυόροφων γκαράζ αναφέρει ότι η πλειοψηφία των γκαράζ έχει σχεδιαστεί με προδιαγραφές της δεκαετίας του ‘70, με ότι αυτό συνεπάγεται στον τομέα του βάρους.

Για παράδειγμα, ένα μεσαίο οικογενειακό σεντάν εκείνης της εποχής ζύγιζε περίπου έναν τόνο, οπότε υπάρχει μεγάλη διαφορά βάρους σε σχέση με τα σύγχρονα αυτοκίνητα, και ειδικά τα ηλεκτρικά. Όπως μάλιστα αναφέρει ο συγκεκριμένος σύνδεσμος, υπάρχει κίνδυνος καταστροφικών συνεπειών καθώς οι προδιαγραφές των παλαιών γκαράζ απέχουν αρκετά από αυτές των σύγχρονων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement