Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Βιασμός 15χρονου: Στον ανακριτή σήμερα άλλοι δύο συλληφθέντες

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δράση των οκτώ ανηλίκων που κατηγορούνται για συστηματικό βιασμό 15χρονου μαθητή στο Ίλιον.

Σήμερα, Τρίτη, θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή ανηλίκων, που χειρίζεται την υπόθεση, οι δύο από τους έξι συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν ζητήσει και είχαν πάρει περαιτέρω προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Τρεις έχουν ήδη προφυλακιστεί και ένας είναι εκτός με περιοριστικούς όρους, καθώς δεν είχε συμπληρώσει τα 15 έτη.

Για ακόμα δύο αγόρια ηλικίας 15 και 16 ετών, τα οποία βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην ποινική δικογραφία, αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Για τον έναν, υπάρχει η πληροφόρηση ότι μάλλον έχει διαφύγει στη γειτονική Αλβανία. Ο δικηγόρος της οικογένειας λέει ότι το παιδί κρύβεται καθώς έχει στοχοποιηθεί χωρίς να φταίει και φοβάται ακόμα και για τη ζωή του.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται επίσης τέσσερα κορίτσια, τα οποία με βάση την κατάθεση του 15χρονου φέρεται να βρίσκονταν μπροστά τη στιγμή του ομαδικού βιασμού και της καταγραφής του σε βίντεο από κινητά τηλέφωνα.

Θα εξεταστούν τα συγκεκριμένα κορίτσια, καθώς δεν φαίνεται να έκαναν τίποτα προκειμένου να αποτρέψουν τη συγκεκριμένη φρικιαστική πράξη.

Εξετάζονται οπαδικά κίνητρα

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους τουλάχιστον δύο βίντεο που έχουν καταγράψει ανήλικοι και τα εξετάζουν προσεκτικά.

Ο δικηγόρος του ενός έβαλε στη συζήτηση το ζήτημα το όλο μαρτύριο να είχε να κάνει με οπαδικά θέματα.

Στέκεται σε δύο φράσεις που ακούγονται στο βίντεο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει να κάνει με οπαδικά αντίποινα, με συμπλοκές που έχουν γίνει κατά το παρελθόν, με ένα περιστατικό πριν από αρκετές δεκαετίες που είχε γίνει σύνθημα, όπου ένας οπαδός τότε είχε «τιμωρηθεί» από τους οπαδούς άλλης ομάδας με ομαδικό βιασμό.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ


Ροή ειδήσεων

Advertisement