Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Τεχνολογία

Γιατί δεν πρέπει να αφήνεις τον φορτιστή στην πρίζα αν δεν τον χρησιμοποιείς

Δημοσιεύθηκε

στις

To αφήνεις τον φορτιστή σου στην πρίζα ακόμη και αν δεν τον χρησιμοποιείς είναι μία συνήθεια που έχουμε όλοι, με τους λογαριασμούς να έρχονται φουσκωμένοι.

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε έναν φορτιστή συνδεδεμένο στην πρίζα όταν δεν φορτίζει καμία συσκευή; Ο λόγος θα σας εκπλήξει δυσάρεστα.
Υπάρχουν πολλοί ισχυρισμοί και φήμες για σωστή και εσφαλμένη χρήση φορτιστών. Ωστόσο, μερικά από αυτά βασίζονται στην αλήθεια. Ένα παράδειγμα για όλους είναι αυτό που λέει ότι ο φορτιστής δεν πρέπει να αφήνεται στην πρίζα χωρίς να χρησιμοποιείται.

Το πιο κοινό επιχείρημα είναι ο πιθανός κίνδυνος πυρκαγιάς. Ωστόσο, αυτός δεν απέχει πολύ από τον μοναδικό λόγο, αν και αποδεικνύεται δικαιολογημένος. Μάθετε ποια είναι τα άλλα επιχειρήματα που θα πρέπει να σας οδηγήσουν στη σωστή χρήση των φορτιστών.

Ένας συνδεδεμένος αλλά αχρησιμοποίητος φορτιστής κοστίζει γιατί καίει ρεύμα.

Δεδομένης της αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του αριθμού των συσκευών που απαιτούν περιστασιακή επαναφόρτιση, αυτός ο λόγος δεν είναι αμελητέος. Προσπαθήστε να υπολογίσετε πόσους φορτιστές έχετε στο σπίτι – εάν ζείτε σε ένα τετραμελές νοικοκυριό με δύο έφηβα παιδιά, η απογραφή θα μπορούσε να μοιάζει με αυτό

Φορτιστής κινητού τηλεφώνου – 4x, φορτιστής φορητού υπολογιστή – 4x, φορτιστής ηλεκτρονικού τσιγάρου – 2x, φορτιστής έξυπνου ρολογιού και άλλες συσκευές – 3x. Έτσι θα έχετε συνολικά 13 φορτιστές.

Εάν τα αφήνατε όλα στην πρίζα για τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα χωρίς καμία συσκευή συνδεδεμένη σε αυτά, η ετήσια κατανάλωσή τους θα ήταν περίπου 185 Wh ετησίως για έναν φορτιστή.

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς και άλλων περιστατικών είναι επίσης σημαντικός αν και είναι μικρή η πιθανότητα. Ίσως το πιο αγαπημένο επιχείρημα είναι ο κίνδυνος πιθανής πυρκαγιάς όταν ο φορτιστής είναι «άδειος». Είναι πιθανό να κουνάτε το χέρι σας σε αυτό, αλλά είναι πιο σωστό να το σκεφτείτε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν φορτιστές σε πρίζες χαμηλής συχνότητας, επομένως είναι πιο πιθανό να ξεχάσουν να τους αποσυνδέσουν . Παρόλο που όλος ο ηλεκτρικός εξοπλισμός πρέπει τώρα να συμμορφώνεται με ορισμένα πρότυπα, εξακολουθούν να υπάρχουν εκείνοι που παραβιάζουν τους κανονισμούς – και είναι αυτοί που είναι επικίνδυνοι.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Ένωση Καταναλωτών, ορισμένοι φορτιστές που κατασκευάζονται στην Κίνα δεν πληρούν τα σχετικά τεχνικά πρότυπα.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement