Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Φτιάχνουν την μαρίνα… εντός του 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέσα στο 2023 είναι να δρομολογηθούν αρκετά έργα που είναι στην τελική ευθεία, με τις διαδικασίες να έχουν προχωρήσει για το ξεκίνημα των εργασιών.

Ένα από αυτά τα έργα που θα πρέπει επιτέλους να ξεκινήσουν αφού δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αναμονή, είναι η Μαρίνα της Πάτρας. Η κυβέρνηση ενέκρινε το κονδύλι των 800.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας το κύμα της κακοκαιρίας του Νοεμβρίου του ’21.

Ο δήμος από την μεριά έδειξε να είναι ικανοποιημένος με τα χρήματα αυτά, τόνισε όμως ότι το ποσό δεν είναι αρκετό για την αποκατάσταση των ζημιών. Ωστόσο, σίγουρα μπορεί να γίνει η αρχή έτσι ώστε να αλλάξει αυτή η εικόνα που βλέπουμε εδώ και μήνες σε ένα από τα σημεία που θα μπορούσαν να είναι το «φιλέτο» της παραλιακής ζώνης της Πάτρας.

Αυτή τη στιγμή η Μαρίνα είναι διαλυμένες πλωτές εξέδρες και δεν μπορεί να φιλοξενήσει διερχόμενα σκάφη, πέρα από τα υπάρχοντα και αυτά με δυσκολία. Οπότε μέχρι το καλοκαίρι όπου για ακόμα μία χρονιά ο θαλάσσιος τουρισμός θα κινηθεί σε ένα υψηλό επίπεδο, ας μην μείνει ξανά η Πάτρα έξω από το… παιχνίδι.

Ας πάρει έστω και ένα μικρό κομμάτι από αυτό που της αναλογεί βάση των τεράστιων δυνατοτήτων που έχει με την θάλασσα που την περικλείει και που αποτελεί τον μεγάλη της πλούτο που έως τώρα δεν έχει κατορθώσει να αξιοποιήσει.


Ροή ειδήσεων

Advertisement