Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Lifestyle

Τι πρόστιμο θα πληρώσει ο Μπισμπίκης για το τσιγάρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η φωτογραφία του Βασίλη Μπισμπίκη με το αναμμένο τσιγάρο στο νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδάει η σύντροφός του Δέσποινα Βανδή, προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος μέσω των social media έκανε γνωστό πως θα επιβληθεί πρόστιμο όπως ορίζει ο αντικαπνιστικός νόμος.

«Επειδή ο αντικαπνιστικός νόμος και ισχύει και εφαρμόζεται ήδη με βάση αυτήν την φωτογραφία κινείται η διαδικασία να επιβληθεί το πρόστιμο στο μαγαζί και σε όσους παρανομούν. Ο νόμος ισχύει για όλους και το κάπνισμα στον εσωτερικό χώρο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ», ανέφερε ο κ. Πλεύρης στην ανάρτησή του.

Ποιο είναι όμως το πρόστιμο που θα πληρώσει ο Βασίλης Μπισμπίκης αλλά και το νυχτερινό μαγαζί; Σύμφωνα με τον Alpha ο Βασίλης Μπισμπίκης θα κληθεί να πληρώσει 100 ευρώ, ενώ για το «Έναστρον» η «καμπάνα» είναι 4.000 ευρώ.

Τι απαντά το νυχτερινό κέντρο

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα με το τσιγάρο του Βασίλη Μπισμπίκη, αλλά και την ανάρτηση του υπουργού Υγείας, το Έναστρον εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Αγαπητοί φίλοι,

όλοι γνωρίζετε ότι η μεγάλη οικογένεια του «Έναστρον», η διοίκηση, οι καλλιτέχνες και οι δεκάδες εργαζόμενοι προσφέρουμε επί πολλά έτη υψηλό επίπεδο ψυχαγωγίας και διασκέδασης σεβόμενοι πάντοτε την τήρηση των νόμων.

Είναι προφανές ότι η προσπάθεια τήρησης του αντικαπνιστικού νόμου είναι συνεχής και αδιάκοπη, μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες αφού είναι δύσκολος ο έλεγχος εκατοντάδων πελατών που διασκεδάζουν.

Μεμονωμένα περιστατικά όπως αυτό που έλαβε σήμερα δημοσιότητα δεν μπορούν να ακυρώσουν τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλουμε όλοι μας.

Η παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ.Θάνου Πλεύρη ενδυναμώνει την προσπάθεια της πολιτείας και την δική μας για την πλήρη απάλειψη του καπνίσματος στα κέντρα διασκέδασης.

Είμαστε σίγουροι ότι και με την δικη σας συμβολή θα τα καταφέρουμε!

Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος!


Ροή ειδήσεων

Advertisement