Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: To «καλοκαίρι» δεν θα συνεχιστεί για πάντα

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι εικόνες του χιονιά στις ΗΠΑ προκαλούν δέος. Μοιάζουν όμως και πολύ… μακρινές για μία Ελλάδα που διανύει μία από τις πιο θερμές χριστουγεννιάτικες περιόδους της ιστορίας.

Στις ΗΠΑ βλέπουμε διώροφα και τριώροφα κτίρια θαμμένα στο χιόνι και εδώ στην Ελλάδα βλέπουμε τον κόσμο να… πηγαίνει στην παραλία.

Μάλλον δεν πρέπει να αδιαφορούμε όμως για όσα συμβαίνουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να νομίζουμε ότι απέχουν πολύ από εμάς. Και για να είμαστε ειλικρινείς, χωρίς να έχουμε καμία σχέση με την μετεωρολογία αλλά ως λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι, πιστεύουμε πως κάποια στιγμή θα… δούμε χειμώνα και στον τόπο μας. Οι καιρικές συνθήκες παρουσιάζουν οβιδιακές μεταμορφώσεις πλέον. Και διαρκώς αποδεικνύεται πως τα φαινόμενα είναι έντονα. Έντονη η χριστουγεννιάτικη καλοκαιρία των ημερών αυτών, εξίσου έντονη και μία πιθανή κακοκαιρία το προσεχές διάστημα. Άλλωστε, δεν έχουμε βγει ακόμα από τον χειμώνα. Και επιπλέον, ξέρουμε καλά ότι σφοδρές κακοκαιρίες μπορούν να συμβούν σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, πόσο μάλλον στις αρχές της άνοιξης.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα διανύουμε έναν πολύ ήπιο χειμώνα, γεγονός πολλαπλά χρήσιμο, ειδικά σε σχέση με τις καταναλώσεις ενέργειας. Όμως, ας έχουμε κατά νου ότι μπορεί να μην συνεχιστεί έτσι. Και ας είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό.

Η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα. Ας προσέχουμε για να έχουμε…

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement