Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ τώρα στην Χαλκίδα, αισθητός στην Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 14:30 στην Ευβοια. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικό Ινστιτούτου πρόκειται για σεισμό μεγέθους 4.9 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,2 Ρίχτερ
Το επίκεντρο του σεισμού είναι 5 χλμ Νότια και Νοτιανατολικά των Ψαχνών της Εύβοιας. Η νέα σεισμική δόνηση έχει άλλο επίκεντρο από τους σεισμούς που αναστάτωσαν τους κατοίκους πριν από ένα μήνα περίπου στους Ζάρακες. Το εστιακό βάθος του σεισμού καταγράφεται στα 13,2 χιλιόμετρα.

Παπαδόπουλος: Να συστηθεί τώρα η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου

Για μια νέα εστία αλλά όχι άγνωστη στους σεισμολόγους καθώς είχε δώσει και στο παρελθόν σεισμό έκανε λόγο ο καθηγητής Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΙ, μετά τα 4,9 Ρίχτερ 5 χλμ από τα Ψαχνά Ευβοίας.
«Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στην Εύβοια και στην Αττική. Το επίκεντρο εντοπίζεται 9 χλμ ανατολικά από τα Ψαχνά Ευβοίας. Είναι μία εστία που δεν έχει σχέση με αυτή που ενεργοποιήθηκε στην περιοχή της νότιας Εύβοιας τον προηγούμενο μήνα στα Νέα Στύρα,» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και επισήμανε ότι η ίδια περιοχή είχε ενεργοποιηθεί το 2003 δίνοντας 5,3 Ρίχτερ.

«Είναι σημαντικό το μέγεθος σε μία νέα εστία και κοντά σε ένα μεγάλοι αστικό κέντρο όπως η Χαλκίδα. Άρα προτείνω να συστηθεί τώρα η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου» εξήγησε ο καθηγητής.


Ροή ειδήσεων

Advertisement